Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Borrel Kroon op het Werk – Grachtenatelier | Shyama Culinair

Mediaborrel Robert Kroon, eigenaar van het Zaanse PR-bureau Kroon op het Werk, organiseert naar verluidt elk jaar een zomerfeest voor (relevante) bloggers. Ik was er afgelopen keer voor het eerst bij. De happening vond plaats op 18 juli in het Utrechtse Grachtenatelier van Jacqueline en Caroline Mulders, de tweeling zussen van collegablogger Gereon de Leeuw….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

HIGH TEA BIJ ANNE&MAX LEIDSCHENDAM – MALL OF THE NETHERLANDS | Shyama Culinair

Anne&Max Bij ons ben je elke dag welkom. Voor ontbijt, koffie, lunch, een high tea of hartige hapjes in de middag. We werken met verse, authentieke en gezonde producten. Maar boven alles willen we een huiskamer in de stad zijn, een plek waar je elk moment van de dag thuis bent.   Mall of the…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

DE VEGA OPTIE – JOKE BOON | Shyama Culinair

Plantaardig Het lijkt wel een hype, de vegetarische/vegan eet- en leefstijl. Dat het meer omvat lees je in De Vega Optie, waarin Joke het (schadelijke) verband tussen vlees en milieu toelicht. Hiermee toont ze ook de urgentie voor eiwittransitie in ons dagelijks voedsel. Met dit inspirerende kookboek brengt ze de culinaire toekomst (met minder vlees)…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

GROEN OP KOLEN – LEONARD ELENBAAS & JEROEN HAZEBROEK | Shyama Culinair

Gloeiend heet Vega(n) is hot, en laat dit nou letterlijk het geval zijn bij BBQ-deskundigen Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek. In dit (inmiddels zesde) boek laten ze de veelzijdigheid zien van groen(ten) op de BBQ. Groen op Kolen  is het resultaat van hun “vurige” samenwerking, waarin ze naast skills, tips en trucs veel heerlijke BBQ-recepten,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

MALAYSIAN AFTERNOON TEA | Shyama Culinair Wah Nam Hong – Tea Boutique

Nieuwe ervaring Ik deed zondag (30 juni) weer een leuke culinaire ervaring op: de Malaysian Afternoon Tea. Absoluut geen straf om hiervan te genieten bij Restaurant Wah Nam Hong, waar de Maleisische chef Norman Musa werkzaam is. Tevens lanceerde hij onlangs zijn kookboek Magisch Maleisisch in Nederland. Een prachtig boek dat vol staat met heerlijke…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

SMAAK VAN DE SAWA – Van Betty naar Allard | Shyama Culinair

De Smaak van de Sawa Tahoe telor, Ajam pedis, Atjar van zuurkool, Ikan Sawa, Rendangkroket, Tjendol anders … dit is maar een glimp uit de Ind(ones)ische recepten die je in de Smaak van de Sawa tegenkomt.   East meets West Betty van Enst is voorstander van authentieke recepten en kookt met een mix van Indonesische…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ristorante DA BRACCINI – Shyama Culinair

Ongedwongen sfeertje Als culi-addict draait mijn leven om  goed eten (geen liflafjes brrr) en drinken. Ik houd erg van kleine restaurants waar met zorg en liefde wordt gekookt, en waar er tijd en aandacht is voor de gasten. Ristorante Da Braccini  is zo’n pareltje waar kwaliteit boven kwantiteit staat, gelegen aan de Regentesselaan 24-A in…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

MAGISCH MALEISISCH – Norman Musa | Shyama Culinair

Jong geleerd … De van oorsprong Maleisische Norman Musa geeft in Magisch Maleisisch niet alleen heerlijke recepten prijs, maar ook een mooie kijk in zijn jeugd, waarin hij de kookkunsten van zijn geliefde moeder afkeek. Als perfectionist pur sang runde ze met Norman’s vader een eetkraam op de markt, en daaropvolgend de gemeentelijke kantine. Dat…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Foodpitch Amsterdam 2019 – Shyama Culinair

FINALE FOODPITCH 2019 DE KWEKER AMSTERDAM   De Kweker FCA Ik maakte vorige maand tijdens een gezellige kookboekpresentatie kennis met Jaap Sloof, Culinair Adviseur bij De Kweker Levensmiddelen BV. Hij vertelde daar over de op handen zijnde finale van de Amsterdam Food Pitch 2019. Het leek me bijzonder leuk om zo’n pitch bij te wonen,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Spectaculair Societyfeest! – HILTON HARINGPARTY 2019 – Shyama Culinair

Spectaculair Societyfeest!   27ste editie Gisteren was het weer zover, tijd voor alweer de 27ste editie van de jaarlijkse haringparty in het Amsterdamse Hilton. Roberto Payer, algemeen directeur Hilton Amsterdam, nam als gastheer pur sang de tijd om iedereen te begroeten en even te spreken. Het gemêleerde gezelschap van diverse BN’ers en andere leuke gasten…