Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Alle Indische Keukengeheimen – Jeff Keasberry | Shyama Culinair

Culinaire schatten uit de Archipel Indische kookboeken zijn hot hot hot! Alle Indische keukengeheimen van chef/auteur Jeff Keasberry is inmiddels het vierde Indische Nederlandstalige kookboek dat ik dit jaar review. (Binnenkort komt ook nog mijn review van Indo Rock .. we tellen gewoon door) Als liefhebber van deze uitgebreide keuken uit de Archipel (met een…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Aan tafel met Charles Dickens – Josephine ‘My Inner Victorian | Shyama Culinair

My inner Victorian Sinds vorige week is culinair Nederland een prachtig historisch boekje rijker: Aan tafel met Charles Dickens. Hiervoor geldt met recht ‘size doesn’t matter’, want in slechts 80 bladzijden staat een bron aan info en receptuur uit die tijd. Josephine van het blog My inner Victorian heeft Dickens niet zomaar als uitgangspunt genomen…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

BOSH! – Henry Firth & Ian Theasby | Shyama Culinair

VEGAN = 100% PLANTAARDIG Allereerst even een verduidelijking over vegan en vegetarisch, omdat het me vaak opvalt dat ze als synoniem worden gebruikt. Er is dus een wezenlijk verschil, want bij Vegan is alle voedsel 100% plantaardig, terwijl de vegetariër eitjes en zuivelproducten eet. Vegan zie ik daarom als de overtreffende trap van vegetarisch, en…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

2e ‘Mes van Johannes’ voor Janny van der Heijden | Shyama Culinair

Gisteren kreeg Janny van der Heijden het ‘Mes van Johannes’ uitgereikt. Zij is de tweede persoon in Nederland, haar voorganger hierin is Mac van Dinther, Culinair recensent/restaurantcriticus. Deze prijs is een eerbetoon aan Johannes van Dam en zijn betekenis voor de Nederlandse Gastronomie. Zijn sterfdatum 18 september (alweer zes jaar geleden) is derhalve bewust gekozen…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Meals in Minutes – Donal Skehan | Shyama Culinair

AUTEURSINFO Donal Skehan is een Ierse kookboekschrijver, foodfotograaf, tv-presentator en YouTube-ster. In Nederland verschenen eerder Vers! en Eet.Leef.Reis. Zijn werk wordt in vele landen uitgegeven, waaronder Groot-Brittannië, Australië, Zweden en Amerika. Nu is er Meals in Minutes.   DRUK, DRUK, DRUK … Skehan verhuisde van Ierland naar Los Angeles, Californië. Dit ging helaas niet zonder…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Little Green Kitchen – David Frenkiel & Luise Vindahl | Shyama Culinair

Letten op de kleintjes Heb jij tijdens de maaltijd hartkloppingen en klotsende oksels omdat je kinderen geen groenten lusten? Little Green Kitchen staat vol tips en leuke verhalen en bovenal flink wat recepten om dit euvel te verhelpen. Dit is inmiddels het vijfde kookboek van David Frankiel en Luise Vindahl.  Ze zijn tevens bekend van…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Kookboek van de Middeleeuwen | Shyama Culinair

Combi In dit kleine Kookboek van de Middeleeuwen komen twee passies van mij samen: geschiedenis en koken, hoera! Dat meer mensen door deze periode gefascineerd zijn zien we terug in talrijke verhaalboeken en films. Hierin wordt vaak de indruk gewekt dat ridders en adel als een stel boerende en spugende rauwdouwers aten. Dit ontkracht Karen…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

BACK!, Het Duitse Bakboek | Shyama Culinair

Experts in Duitse heerlijkheden De zussen Marijne en Liesbeth Thomas brachten eerder al twee boeken uit met Duitse culinaire specialiteiten: KOCH! Duitse keuken anno nu, en KOCH! De Duitse vegetarische keuken. Ze gaven gehoor aan het veelvuldig verzoek om Duitse taartrecepten, en nu is er BACK!, het Duitse bakboek, waarin ze meer dan 75 bakrecepten…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Een culinair bezoek aan Kopenhagen – Christine Rudolph en Susie Theodorou | Shyama Culinair

Hip en Hygge Kopenhagen heeft sinds de New Nordic Cuisine van 2005 een flinke culinaire boost gekregen. De Deense hoofdstad staat nu te boek als populaire eetbestemming. Denk er nog het nationale hygge-gevoel bij en de beleving is compleet. Deze knusse gezelligheid krijg je volgens het boek o.a. door grote gemeenschappelijke tafels, kaarsen, massa’s verschillend…