Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Angelo Betti Pizzeria Gelateria

Ik kreeg via uitgeverij Kyosei dit bijzonder inspirerende boek over een Italiaanse zaak – Angelo Betti Pizzeria Gelateria – die al drie generaties standhoudt ( sedert 1922, dus al 100 jaar!). Dijlan van Vlimmeren heeft er op prettig leesbare wijze vorm aan gegeven. De fotografie van Lennaert Ruinen, alsook de familiefoto’s uit het persoonlijke archief van…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Lien Limoncello | Tiramisu al Limoncello

Lien Limoncello | Tiramisu al Limoncello We kregen laatst een mooie hippe fles Lien Limoncello, en twee bijbehorende glaasjes. De funky yellow kleur is prachtig, heel helder en opvallend. De associatie met fris fruitige citroenen knalt van de strakke trendy fles af.  Lien Limoncello is op basis van onbespoten biologische Amalfi citroenen uit het zonnige…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Lowlander ‘Eet & Drink je Kerstboom’ – Shyama Culinair

Lowlander ‘Eet & Drink je Kerstboom’ Shyama Culinair Frederik Kampman, oprichter van Bierbrouwerij Lowlander, bindt al geruime tijd de strijd aan tegen verspilling van echte kerstbomen. Ontstaan vanuit de gedachte ‘waste to taste’ en bijdragend aan hun ‘Nature Positive’ missie, inspireert Lowlander de thuiskoks nu middels het mooie boek ‘Eet & Drink je Kerstboom’. Hierin staat – naast…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Il Mandorlo – Sicilië | Shyama Culinair

Il Mandorlo – Sicilië | Shyama Culinair.  Jan Willem Engelen en zijn echtgenote zijn idolaat van Sicilië en hebben een grote passie voor (culinaire) authenticiteit. Na een jarenlange zeer intensieve carrière in de zorg raakte Jan Willem uitgeblust. Rust op de plaats deed hem beseffen dat hij het liefst iets met zijn liefde voor de culinaire…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Lancering Bij Ons In The Residentie | BlueBlood – Hilton The Hague | Shyama Culinair

Lancering Bij Ons In The Residentie | BlueBlood – Hilton The Hague | Shyama Culinair. We blikken terug op een gezellige avond in het prachtige Haagse Blue Blood, een Nikkei Cuisine Restaurant dat onderdeel is van Hilton The Hague. Hier vond de feestelijke lancering plaats van de elfde editie van Bij Ons In De Residentie…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

La Molisana pastapakket | Shyama Culinair

La Molisana pastapakket | Shyama Culinair.  We werden – alweer jaren terug- terstond verliefd op Italië tijdens onze eerste vakantie in Toscane. Niet alleen op het veelzijdige landschap en natuur, het klimaat en de gastvrije mensen, maar zeker ook op de pure keuken! Italiaans eten is bij ons thuis zeer geliefd, en ik freestyle er,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Cruise Event ITALIAN GASTRONOMY | Italiaanse Ambassade | Shyama Culinair

Cruise Event ITALIAN GASTRONOMY | Italiaanse Ambassade | Shyama Culinair Ons Italofielenhartje roffelde van plezier tjjdens een gezellige cruise/rondvaart op de Amsterdamse grachten. Het was alweer de zevende editie van The Week of Italian Gastronomy in the World. Dit gezellige event vol masterclasses en proeverijen omvat elk jaar een ander programma.    De organisatie was in…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

VEGA BLAUW Restaurant Blauw | Shyama Culinair

VEGA BLAUW Restaurant Blauw | Shyama Culinair VEGA BLAUW, met 70 authentieke INDONESISCHE vegetarische en vegan recepten, is inmiddels het derde kookboek van Restaurant Blauw, in samenwerking met uitgeverij Terra. Het eerste exemplaar van dit boek werd uitgereikt aan first secretary van de Ambassade van Indonesië in Den Haag, Puji Lestari.     Henk van…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Lekker500 2023 & Hennesy Gastvrijheidsprijs 2022 / Shyama Culinair

Lekker500 2023 & Hennesy Gastvrijheidsprijs 2022 / Shyama Culinair  We waren afgelopen maandag bij het Amsterdamse Capital C, een prachtige locatie die heel veel ruimte biedt aan een flink publiek. Het werd gezellig druk door de grote toestroom genodigde culi-liehfhebbers voor de lancering van de welbekende Restaurantgids Lekker500, die al 45 jaar bestaat. Tevens was…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Persiana Elke Dag – Sabrina Ghayour | Shyama Culinair

Persiana Elke Dag – Sabrina Ghayour | Shyama Culinair Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak, beloofd de ondertitel van Persiana elke dag. En dit is geen loze belofte, want ik heb zelden een kookboek in handen gehad waaruit ik alles, maar dan ook echt alles wil maken! Dit gloednieuwe kookboek van Sabrina Ghayour, ook wel de Golden…