Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Cucina Soho – chef Ricardo van Ede | Shyama Culinair

We dineerden laatst bij Cucina Soho van Neerlands beroemde chef Ricardo van Ede. Hij verhuisde een aantal jaar geleden voor zijn partner Domenico van de hoofdstad naar de hofstad. Vorig najaar begon deze bevlogen chef dit nieuwe restaurant in het centrum van Den Haag.    In het pand zat voorheen restaurant South of Houston, en…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Fine dining all’Italiana – Ristorante Mario – Shyama Culinair

Fine dining all’Italiana – Ristorante Mario – Shyama Culinair Maandag 23 mei was het een gezellige drukte bij Ristorante Mario di Neck. In Neck dus, een plaatsje in het Noord Hollandse Wijdewormer. Frank en ik waren er op uitnodiging van de Italian Chamber of Commerce, oftewel de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Deze bijeenkomst,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Manis – Francis Kuijk (Bakken met een Indische twist) | Shyama Culinair

Manis, Bakken met een Indische twist – Francis Kuijk Zoetekauwen en thuisbakkers opgelet, er is weer een supergaaf bakboek in Boekenland. Manis, Bakken met een Indische Twist, is het derde boek van Francis Kuijk via uitgeverij Good Cook. Op onderstaande foto staan voormalig uitgeefster Lisette Drent en de huidige uitgeefster Jesse Meindertsma.     Francis…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

O, dennenboom – Jacques Vriens | Shyama Culinair

O, dennenboom – Jacques Vriens Jacques Vriens werd geboren in ’s-Hertogenbosch op 26 maart 1946. Hij heeft gewerkt als onderwijzer en was vanaf 1983 directeur van een basisschool. Duidelijk dat hij zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van kinderen.   In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime kinderboekenschrijver….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Cocktails met Victor – Victor Abeln | Shyama Culinair

Cocktails met Victor Abeln Vorige week stapten Frank en ik (nog nuchter) in de wereld van cocktails bij House of Bols in Amsterdam. In dit cocktailwalhalla lanceerde barman Victor Abeln (bekend van First Dates) zijn boekdebuut Cocktails met Victor, met een interactieve workshop cocktail maken. Zijn mentor/vriend Ivar de Lange (werkzaam bij House of Bols)…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review 365 Dagen koken met de seizoenen mee – Francesca Kookt | Shyama Culinair

365 Dagen koken met de seizoenen mee Francesca van Berk, bekend als Foodblogger Francesca Kookt, schreef eerder al een kookboek, Mag ik nog een hapje. Vijf Eetkalenders, honderden weekmenu’s en duizenden recepten verder heeft ze nog inspiratie genoeg om met een nieuw boek te komen, 365 Dagen koken met de seizoenen. En het is een…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Gouden Kookboek 2021

Gouden Kookboek 2021 The day after …fijn nagenoten van alle indrukken die Frank en ik gisteravond opdeden tijdens de Avond van het Kookboek in Amsterdam. Het was een super gezellige én heerlijke culinaire avond in restaurant Droog, in samenwerking met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, wellicht breder bekend als CPNB.     De…