Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Het grote kinderkookboek – Karin Luiten – zonder pakjes & zakjes | Shyama Culinair

Wegens succes gebundeld Uitgeverij Ploegsma heeft de eerder verschenen kinderkookboeken Lekker opscheppen! en Lekker uitpakken! van Karin Luiten opnieuw uitgebracht in deze mooie bundeling. Niet alleen de teksten en recepten zijn van Karin’s hand, maar ook nog eens de massa’s bijzonder leuke en grappige illustraties. Kinderen zullen er enorm van genieten, evenals van de puzzels,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Gouden Kookboek winnaar 2019 Indo Rock – Vanja van der Leeden & Remko Kraaijeveld | Nijgh Cuisine | CPNB | Shyama Culinair

Jaarlijks Kookboek Event Het stroomde gisteravond binnen no-time tjokvol in het hoofdstedelijke restaurant Baut. Gasten uit alle windstreken voegden zich bijeen voor de avond van het Gouden Kookboek. Deze werd alweer voor de derde maal georganiseerd door de Stichting CPNB en partners. ‘Wijndame’ Esmee Langereis babbelde de gezellige avond aan elkaar en CPNB directrice Eveline…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Eva’s Keukenkast Het nieuwe koken: Pienter & Verspillingsvrij – Eva Posthuma de Boer | Shyama Culinair

Eva Posthuma de Boer “Of ik in eten denk, vroeg iemand mij ooit…… Toch besefte ik door de vraag dat het bij mij vrij specifiek is, en ik niet als eerste een gerecht voor me zie, maar een ingrediënt“. Logisch dus dat Eva Posthuma de Boer  in haar nieuwe kookboek Eva’s Keukenkast ingrediënten als uitgangspunt…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Borreltijd • Next level bites & drinks • voor de ultieme borrel – Susan Aretz | Shyama Culinair

Borrelen anno Nu Susan Aretz introduceert in dit boek haar visie op Next level borrelen, met hapjes en drankjes voor ultiem borrel(plank)plezier. Leuk detail is dat haar dochtertje dit concept bedacht, waarna Susan aan de slag ging. Het resultaat is dit boek met maar liefst 70 borrelhapjes èn heerlijke drankjes op thema en op type…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Het geheim van de keukenmeid – Christianne Muusers | Punch, Kandeel en Clairet – Mariëlla Beukers | Shyama Culinair

Een culinair huwelijk Culinaire historie vind ik enorm boeiend. Derhalve ben ik blij met weer twee nieuwe boekjes in dit genre. De ene over eten, de andere over drank, een culinair huwelijk dus. Het geheim van de keukenmeid, Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw van Christianne Muusers én Punch, Kandeel, en Clairet,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Henna Hanina – Nadia Zerouali | Shyama Culinair

X-Factor Henna Hanina, Marokkaans voor Lieve oma, is een culinaire ode aan Nadia Zerouali’s roots. Ze maakte, samen met fotografe Karima Maruan, een bijzonder indrukwekkende culinaire roadtrip door Marokko. In dit boek deelt ze haar liefde voor deze pure keuken en onthult ons de geheime recepten van Marokkaanse ( groot)moeders. Dit kook-/reisboek met dikke X-Factor…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

INDOROCK – Vanja van der Leeden & Remko Kraaijeveld | Shyama Culinair

In de race voor de titel Gouden Kookboek 2019 Vanja van der Leeden had lange tijd een bloedhekel aan alles wat met haar Indische roots te maken had. Inmiddels ‘bijgedraaid’, en een indrukwekkende culinaire reis naar de Indonesische Archipel rijker, lanceerde ze onlangs haar eerste kookboek: INDOROCK. En het is meteen een voltreffer, want met…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

GWENN’S BAKERY Moderne Franse Patisserie – Gwenn Danis | Shyama Culinair

Fransoos in Nederland Gwenn Danis bakte zich in 2017 tot finalist bij het gezelligste en lekkerste tv-programma van Nederland, Heel Holland Bakt. Ik ben fan van alle kook- en bakprogramma’s en ken Gwenn dus hiervan. Hij viel meteen op tussen de andere deelnemers door zijn charme, enthousiasme èn zijn onverholen liefde voor La douce France….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Masterclass Indonesisch koken met Francis Kuijk | Shyama Culinair

Ik kreeg van Francis Kuijk, auteur van het Basisboek Indonesisch, een leuke uitnodiging. Samen met Frank (mijn man en blogfotograaf) togen we afgelopen vrijdag 4 oktober j.l. naar Vught. Het was een gezellige drukte bij kookstudio IKook, waar Francis met haar dochter, een vriendin en goede vriend Helwig Spoor alle gasten ontvingen met een drankje…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Eten met Nijntje – Dick Bruna • Samuel Levie | Shyama Culinair

Kidsproof Chef, worstenmaker, columnist èn papa Samuel Levie weet als ervaringsdeskundige hoe lastig het kan zijn om bij een dreumes, peuter/kleuter gezond eten naar binnen te krijgen. Heel vindingrijk verzon hij verhaaltjes voor zijn dochtertje en verstopte groente en fruit in leuk uitziende hapjes. Met succes, want het dametje eet nu bijna alles, aldus Samuel…