Lowlander ‘Eet & Drink je Kerstboom’ Shyama Culinair

Frederik Kampman, oprichter van Bierbrouwerij Lowlander, bindt al geruime tijd de strijd aan tegen verspilling van echte kerstbomen. Ontstaan vanuit de gedachte ‘waste to taste’ en bijdragend aan hun ‘Nature Positive’ missie, inspireert Lowlander de thuiskoks nu middels het mooie boek ‘Eet & Drink je Kerstboom’. Hierin staat – naast meer dan 20 mooie vega recepten – ook het verhaal achter deze duurzame actie, die de belasting van de kerstboomkap op het milieu moet verkleinen.

Lowlander 'Eet & Drink je Kerstboom' - Shyama Culinair
Inhoud van het boek

Het zal je verbazen hoe breed toepasbaar de karaktervolle/smaak-volle naalden van je echte kerstboom zijn. Het boek start met een voorwoord van Lowlander oprichter Frederik Kampman, en eindigt met de ideologie van Lowlander en is overzichtelijk categorisch ingedeeld: Basis, Amuses, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Desserts en Drankjes. 

Met twee bijzondere recepten van:

  • Joris Bijdendijk – vega spaghetti carbonara met sparrennaaldenolie en zuurdesemcroutons;
  • Samuel Levie – geroosterde biet met aardpeer en beurre-room en afgemaakt met dennenzout. 

Lijkt dit je allemaal teveel gedoe? Lever dan je echte kerstboom in bij een van de inleverpunten van Lowlander, in ruil voor een lekker flesje Winter IPA. Mooie beloning!

Lowlander 'Eet & Drink je Kerstboom' - Shyama Culinair
Winter I.P.A. biertjes

Het Winter IPA bier (alcoholpercentage 5%, en ook met 0,3%) is een seizoensbier dat botanisch gebrouwen is met teruggewonnen sparrennaalden en jeneverbessen. Aromatische, hoppige tonen met een verfrissende citruskick in beide soorten, die ook allebei een goede match zijn met geroosterde groenten en gegrilde kip. 

Met dank aan Lowlander en Lisette Drent voor het ontvangen pakket.