Letten op de kleintjes

Heb jij tijdens de maaltijd hartkloppingen en klotsende oksels omdat je kinderen geen groenten lusten? Little Green Kitchen staat vol tips en leuke verhalen en bovenal flink wat recepten om dit euvel te verhelpen. Dit is inmiddels het vijfde kookboek van David Frankiel en Luise Vindahl.  Ze zijn tevens bekend van hun populaire blog Green Kitchen Stories. Dit boek bevat veel lekkere vegetarische recepten voor het hele gezin. Ze geven eenvoudige handvaten om de gerechten te upgraden voor volwassen eters en ze, desgewenst, veganproof te maken. Dat Luise een gekwalificeerd voedingsdeskundige is merk je aan de variaties en goed gebalanceerde recepten, waarin lekker en verantwoord hand in hand gaan.

 

Powerkoppel

Deze ervaringsdeskundigen hebben samen drie kinderen, verschillend in leeftijd èn karakter. Geen makkelijke opgave dus om ze aan het eten te krijgen.  Toch is het verbazend hoe goed ze eten en er blakend van gezondheid uitzien. Ze poseren niet alleen op de cover, maar ook op mooie foto’s in het boek. Rode draad in hun opvoeding is de speelse aanpak in hun vrije opvoeding, die veel eetdrama’s voorkomt. Tja, het doel heiligt de middelen … 😉

 

Overzichtelijk

Little Green Kitchen is prettig overzichtelijk ingedeeld: Doordeweekse maaltijden, Recepten en ideetjes voor feestjes, Lunchtrommelfavorieten, Snacks en drankjes, Sauzen en specials en last but not least, de geliefde toetjes! De opmaak/presentatie van alle gerechten is – met name voor de kleintjes – bijzonder uitnodigend. Een willekeurige greep uit het royale aanbod: de Börekslang met flespompoen, Dierenrijstwafels, Spinazie-cottagecheesewafels,Komkommerbootjes en Pannenkoektaart.

 

Shyama Culinair

 

Interactief

Het stel vertelt niet alleen over de totstandkoming van dit boek, maar ook over de speelse wijze hoe ze hun kinderen bij het bereiden van de maaltijden betrekken. Om dit ook bij jou thuis te doen staat aan het begin van ieder hoofdstuk een aantal leuke vragen die de interactie me je kind(eren) stimuleert. Jong geleerd is immers oud gedaan. Voorbeelden: kun je een oranje groente noemen, wat is de allerergste groente die je kent en waarom, van welke groente wordt Popeye zo sterk en meer. Ze zijn een aanzet om thuis erop voort te borduren en je eigen gespreksstijl met je kids te ontwikkelen. Little Green Kitchen is naar mijn mening absoluut een aanrader!

 

Little Green Kitchen – David Frenkiel & Luise Vindahl | uitgever Becht | Hardcover met kleurenfoto’s | prijs €24,99

 

FOLLOW ME