[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ik ben Shyama Hopman, getrouwd met Frank Hopman. Samen zijn we de trotse ouders van onze (studerende) zoon Denzel.

Ik heb vijf jaar lang, tot maart 2019, met veel plezier over allerhande boeken in Boekenland geblogd. Ik heb een bijzonder brede interesse, van literair tot lifestyle en veel genres ertussen. Kookboeken behoren tot het snelst groeiende genre in Boekenland, niet vreemd dat ze mijn aandacht hebben gepakt.

De laatste jaren verschoof mijn interesse steeds meer naar het culinaire gebeuren in Nederland en daarbuiten, vandaar dat ik nu gekozen heb voor een website die zich helemaal toespitst op kookboeken en culinaire evenementen.
En dan te bedenken dat ik vroeger nog geen ei kon bakken …

Ik kook inmiddels al jaren met enorm veel plezier en liefde voor mijn familie en vrienden, en geniet van het gesmul aan tafel. Het gaat bij mij niet alleen om het eten, maar om het totaalplaatje, van een mooi gedekte tafel met mijn uitgebreide servies, fraai bestek, mooi glaswerk, servetten, lekkere wijntjes en altijd kaarsjes en bloemen.

Ik verzamel al jaren serviezen, een mix van zowel modern als vintage, en ander mooi spul waarmee ik de sfeer kan verhogen.

Ik heb honderden kookboeken, te veel om in de keuken te bewaren, dus een groot deel staat in mijn werkkamer, gebroederlijk naast de kasten met mijn collectie speciale kinderboeken, biografieën en literaire verhaalboeken. Had ik al gezegd dat ik een brede interesse heb? ;-)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]