Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Recept uit Beiroet – Verhalen en recepten uit een mediterrane stad | Merijn Tol | Shyama Culinair

Lieve lezer, ik mag namens uitgeverij Nijgh Cuisine een recept uit Beiroet van Merijn Tol delen. Wellicht heb je mijn review over dit boek reeds gelezen.  Zo nee, dan kan dat alsnog  hier. Ik heb gekozen voor een vrij makkelijk recept, zodat iedere thuiskok het kan maken. Laagdrempelig èn lekker. Voorafgaand aan het recept vertelt…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Beiroet – Verhalen en recepten uit een mediterrane stad | Merijn Tol | Shyama Culinair

Beiroet, een krachtige mix van storytelling en receptuur. Ik hoop op een vervolg! Shyama Culinair   Beiroet Verhalen en recepten uit een mediterrane stad Eten en verhalen, een gouden combi die steeds meer vaste vorm krijgt in Kookboekenland. Beiroet van Merijn Tol is hier een mooi voorbeeld van. Samen met haar Beiroeti vrienden ontsluit ze…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Koken met Kikker – naar Max Velthuijs | Shyama Culinair

Max Velthuijs Na het overlijden van de beroemde Max Velthuijs in 2005 worden de Kikker verhaalboeken uitgebracht door de Stichting Max Velthuijs en uitgeverij Leopold. Gelukkig maar, want de Kikkerboeken zijn stuk voor stuk enorm leuk. Nu is er Koken met Kikker, een speels en erg leuk kookboek voor groot en klein. Max Velthuijs hield…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

KEUKENBLAB – Eke Mariën & Jan Groenewold | Shyama Culinair

Koken is chemie Biefstuk bakken met een gasbrander, chocolademousse met behulp van stikstof en ….om het nog gekker te maken … Kip in aluminiumfolie … in de magnetron!! Dit zijn enkele van de vele interessante praktijkvoorbeelden uit Keukenlab. In dit nieuwe boek van Eke Mariën (kok) en Jan Groenewold (fysisch chemicus) komen 15 processen aan…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

TABASCO Flavor Labs vurige proeverij èn Lunch | Smokey Goodness Jord Althuizen | CKpromotions Colette Klautz | Shyama Culinair

TABASCO bij Smokey Goodness Afgelopen week volgde ik via social media de berichten/foto’s van Colette Klautz, eigenaresse bij CK Media Promotions. Ze was met een groep naar het Amerikaanse Avery Island (Louisiana), de thuisbasis van de beroemde pittige saus Tabasco. Dit bracht me meteen terug naar de Flavor Labs (proeverij) inclusief vurige lunch bij Smokey…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

KERST – The Holy Kauw Company – Snor | Shyama Culinair

Keep Calm! Arno en Mireille van Elst, bekend als The Holy Kauw Company, hebben KERST, een mooi laagdrempelig Kerstboek uitgebracht. Hun magische woorden voor rust en orde tijdens de feestdagen zijn: “een goede voorbereiding en planning”. En dat is toch precies wat je wilt tijdens de gezellige drukte met familie en vrienden, ontspannen genieten van…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Zuster Evie Showroomparty bij BloggersandBrands | Shyama Culinair

Zoetekauw Alert Een tijdje terug was ik op uitnodiging van Bloggers and Brands bij een van hun befaamde Showroomparty’s. Tijdens een gezellige lunch maakten we kennis met een paar van de zoete producten van Zuster Evie. Ik dacht in eerste instantie dat het om twee zussen ging, omdat er twee dames van Zuster Evie aanwezig…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Donna Hay – KERST Het Kookboek | Shyama Culinair

Ho ho ho …. Minder partystress en meer ruimte voor plezier! Dit is het credo voor Donna Hay’s Kerst. Handig om te weten dat deze dame in Australië woont, waar de jaargetijden niet synchroon lopen met de Europese. Derhalve staan er zomerse gerechten als courgettebloemen gevuld met krab, ricotta en dragon; rokerig gegrilde garnalen en…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Foodiefestival 2019 Allard Pierson Amsterdam | Shyama Culinair

Foodiefestival 2019 Zaterdag j.l. was ik bij het Foodiefestival in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Ik koos uit de volle agenda voor een aantal interviews van Jonah Freud (Kookboek Handel), o.a. die met Pascal Jalhay (Baru Belanda) & Francis Kuijk (Basisboek Indonesisch), de zusters Waal oftewel SuriMam en Anas Atassi die onlangs de multiculturele…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Alain Passard restaurant L’Arpège – UvA Johannes van Damprijs 2019 | Shyama Culinair

Oeuvreprijs De Franse ***chef Alain Passard, beroemd door zijn restaurant L’Arpège, kreeg afgelopen vrijdag de Johannes van Damprijs uitgereikt. Deze oeuvreprijs, ingesteld door de Universiteit van Amsterdam, kreeg hij voor zijn buitengewone verdiensten voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie. Passard besloot zo’n twintig jaar geleden – tot veler schrik – alleen nog…