Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Fien & Teun Kookboek | uitgeverij Witte Leeuw | Shyama Culinair

  Schrijver René Noorderveen en illustrator Anet van de Vorst hebben in samenwerking met uitgeverij Witte Leeuw dit Fien & Teun kookboek gemaakt. Een erg leuk en educatief boek met de lekkerste gerechten voor kinderen. Dit boek is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Al (voor)lezend maken de kleintjes spelenderwijs…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

De smaken van Italië – Marie Florence van Es | Edicola Publishing | Shyama Culinair

Boekenland is weer een prachtig Italiëboek rijker! En niet zomaar een boek, maar een frisogend en bijzonder prettig leesbaar naslagwerk, met heerlijke recepten. Een prachtig eigentijds boek waarvan de liefde voor Italië afspat. Auteur Marie Florence van Es biedt de lezer, en met name de Italofiel, heerlijke leesuurtjes met De smaken van Italië. Ik heb…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Blond Amsterdam – Hollandse Happen | Kosmos uitgevers | Shyama Culinair

Blond duo Een oud-Hollands kookboek, vol prachtige illustraties. Dat is het opnieuw uitgebrachte kookboek van het duo Blond Amsterdam, Femque en Janneke. De receptuur is niet door de minste samengesteld, want Cecile Thijssen is een autoriteit op ‘die goede oude tijd’. Hollandse Happen, Lekkers uit de Delfts Blonde keuken staat strak van de nostalgische hapjes…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Shyama Culinair test Cocosballs van Madame Cocos

Madame Cocos Sinds de horeca gesloten is vanwege corona, is de creativiteit van bedrijven flink op de proef gesteld. Zo ook die van Madame Cocos, het cocosballen-bedrijf dat Sven Brink vijf jaar geleden startte. Madame Cocos verkocht de cocosballs voorheen alleen op festivals, maar deze zijn inmiddels zo geliefd bij het publiek dat de verkooppunten…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

KAKKERLAKJES, geïllustreerde boekjes om te versturen | Marije Sietsma – uitg. Loopvis | Shyama Culinair

Kakkerlakjes, van ieuwww naar oowww … Verstuur je graag kaarten naar vrienden/familie etc.? Upgrade deze leuke liefhebberij eens naar Kakkerlakjes. Ik bedoel natuurlijk niet die griezelige ieuwww beestjes, maar de oowww zo leuke boekjes. Deze über coole kleine boekjes, die met bijpassende envelop worden verkocht, passen net als gewone kaarten door de brievenbus. Een bijzonder…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: The Lemon Kitchen kookboek – Jadis Schreuder | Shyama Culinair

Een fijn boek voor liefhebbers van seizoensgebonden voedsel, met de frisse kick van citroen.                                                                                                                                  Shyama Culinair   The Lemon Kitchen kookboek Na een gedegen studie met dito stages startte Jadis Schreuder in 2018 haar bedrijf The Lemon Kitchen. Hierin geeft ze haar creativiteit rond haar geliefde citrusvrucht vorm door receptontwikkeling, foodstyling en foodfotografie. Deze…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Godendrank – Ilja Gort | Shyama Culinair

Op en top filmisch leesvermaak!                                                                                                       Shyama Culinair   Ilja Gort slaat weer toe met zijn nieuwe roman Godendrank. Zoals in zijn vorige romans kun je rekenen op hilariteit, spanning en buitengewoon grappig taalgebruik! Wederom genieten dus, mede door het lekkere up tempo. Godendrank, met als ondertitel Een wijnboer kiest voor de misdaad, gaat over…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Ăn Ăn Vietnamese familierecepten, verhalen en tradities – Mai Nguyễn | Shyama Culinair

Wat een prachtig kookdebuut!                                                    Shyama Culinair   Top combinatie Ăn Ăn (‘eet eet’ oftewel ‘aan tafel’) is een harmonieuze verzameling familierecepten, verhalen en tradities uit Vietnam. Mai bewijst niet alleen haar kookkunsten, maar ook haar schrijverschap! Haar boek leest als een trein, is culinair zeer inspirerend, en…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Made by Koffietijd – Fontaine uitgevers | Shyama Culinair

Teamwork Made by Koffietijd is een knap staaltje teamwork van de Koffietijdredactie, de ‘presentettes’ Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau en last but not least de huidige Koffietijdkoks. Naast pater familias Caspar Bürgi, die al geruime tijd in Frankrijk woont met zijn gezin, hebben dus ook Jigal Krant, London Loy, Klaas van Winsen,…