Madame Cocos

Sinds de horeca gesloten is vanwege corona, is de creativiteit van bedrijven flink op de proef gesteld. Zo ook die van Madame Cocos, het cocosballen-bedrijf dat Sven Brink vijf jaar geleden startte. Madame Cocos verkocht de cocosballs voorheen alleen op festivals, maar deze zijn inmiddels zo geliefd bij het publiek dat de verkooppunten flink zijn uitgebreid. Behalve op festivals (nu uiteraard even niet door corona) en in hun eigen winkels zijn de gebakken cocosballs, als ook pakjes deeg om zelf te bakken, te koop bij winkelcentra en pop-up stores. Als extra service, om het de liefhebbers thuis makkelijk te maken, is het cocosdeeg in diverse smaken nu ook online te koop via de nieuwe site. Door een inventieve platte brievenbusbox zijn de pakjes cocosdeeg (max. 2 pakjes van ieder 500 gram per box) makkelijk te verzenden.

 

Scoop, Bake & Enjoy

Via PR-Bureau Nieuwe Haring Media ontving ik drie platte pakjes cocosdeeg. Ik had gekozen voor Rum Rozijnen, Bitterkoekjes en Red Velvet en ik moet zeggen, ik heb nog nooit iets gemakkelijker gebakken. Het enige wat ik hoefde te doen was scheppen (met het bijgeleverde plastic schepje), bakken, en dan smullen van heerlijke zoete cocosballetjes. Ze kunnen in verschillende afmetingen (met een ijsschep krijg je grotere balletjes) en vormen (met koekjesuitstekers) worden gemaakt. Gebruik lekker je fantasie. Ze zijn overigens bijzonder leuk om samen met kinderen te maken. Bij gebrek aan klein grut heb ik zelf speelse balletjes en een paar ‘bloemen’ gemaakt. Uiteindelijk gaat het om de structuur, de geur en de smaak, en die zijn helemaal okay!

 

Bakken

 

Ding dong … visite

Ik vind ze ook perfect om op voorraad te hebben zodat je bij onverwachts bezoek binnen no time iets lekkers op tafel hebt. De baktijd varieert tussen de 10 en 20 minuten, afhankelijk van de afmetingen die je maakt. Terwijl de koffie doorloopt en de gasten zich settelen, verspreidt de warme zoete geur zich naar de neusgaten. Eetbaar parfum, zo noem ik deze geurige cocosballs. Doordat ik drie pakketjes achter elkaar bakte had ik in een oogwenk enorm veel lekkers. Na delen met een lieve buuf en een vriendin kreeg ik geweldig leuke feedback. Lekker, heerlijk, verrukkelijk tot aan ‘mag ik het recept?’ Ik heb ze meteen doorverwezen naar de site. Neem ook een kijkje. Maar wees gewaarschuwd, deze cocosballs zijn verslavend lekker 🙂

 

FOLLOW ME