Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review LINZEN – Joke Boon | NW A’DAM | Shyama Culinair

Joke Boon is journalist, kookboekenauteur en peulvruchtenexpert. Na haar succesvolle boeken Bonen! en De Vega Optie verscheen dit najaar Linzen. Hierin zie je wederom Joke’s nieuwsgierige aard (zoals een goed journalist betaamt) naar feiten en achtergronden. Dat er een heel boek over de kleine Linze (enkelvoud van Linzen) kan worden gevuld blijkt wel aan haar…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Charlie’s Kitchen – Charlotte de Jong | Uitgeverij Becht | Shyama Culinair

Kijk naar de leuke cover van dit boek en zie hoe Charlotte de Jong, bekend van haar gelijknamige succesvolle Blog Charlie’s Kitchen, geniet van een glas wijn. Denk je nu door de ondertitel 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans: kan dat glas wijn dan wel? Jazeker, en dat is het verfrissende aan haar…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Het Nederlandse koekjesboek – Natascha van der Stelt | uitg. Het Zwarte Schaap | Shyama Culinair

Het aller-aller-leukste in de culinaire wereld vind ik de proeverijen … tja, je bent een foodie of niet! Te gek dus dat ik bij Natascha van der Stelt een doosje home-made-gesorteerde koekjes won. Dit gebeurde tijdens haar online presentatie van Het Nederlandse koekjesboek, Van krakeling tot letterkoek tot evenveeltjes. Vorige week kwamen de koekjes keurig…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review DISHOOM “Lekkers uit Bombay” – Shamil & Kavi Thakrar – Naved Nasir | Kosmos uitgevers | Shyama Culinair

Dit vuistdikke boek DISHOOM is een geweldig substituut om juist tijdens de oersaaie ‘lock-down’ veilig te reizen. Duik in deze UK-bestseller, die een fijne mix is van kookboek en foodie-reisboek. De auteurs zijn dezelfde gedreven mannen achter de gelijknamige succesvolle restaurantketen in Londen.   Frisse aantrekkelijke gerechten uit de moderne Indiase keuken verleiden om zelf…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review BEET! Over vissen vangen, kopen, bereiden en eten – Jacques Hermus | Nijgh & Van Ditmar | Seasons | Shyama Culinair

BEET!, van enthousiast visser en culinair schrijver Jacques Hermus, is een ode aan alle vis: zoutwatervis èn zoetwatervis. Over de laatste zijn, volgens Hermus overigens geheel onterecht, veel vooroordelen zoals te veel grondsmaak, te veel graten etc. In zijn twintig jaar als restaurantcriticus is hij veel raars tegen gekomen omtrent vis, terwijl maar drie zaken…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review DE ZILVEREN LEPEL CLASSIC | Spectrum | Shyama Culinair

Nadat in 1950 het eerste De Zilveren Lepel kookboek (Il cucchiaio d’argento) bijzonder succesvol werd gelanceerd, is de populariteit wereldwijd alleen maar gegroeid. In de afgelopen 70 jaar is er een hele serie uit voortgekomen, die samen De Zilveren Lepel familie vormen, waarin de verschillende titels zich richten op aparte onderwerpen of regio’s. Uit deze…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Verslag Italiaanse proeverij – Authentic Italian Table : Discover Valtellina ism the Italian Chamber of Commerce for the Netherlands | Shyama Culinair 

Of ik mee wilde doen met een Italiaanse proeverij via Zoom? Natuurlijk, graag zelfs. Deze leuke invitatie kreeg ik van de Italiaanse Kamer van Koophandel, oftewel the Italian Chamber of Commerce in Nederland. Via Nicoletta Brondi (Secretary General) ontvingen alle deelnemers een mooi pakket met Italiaanse producten uit het bergdal Valtellina, in speciale koelhoudende verpakking….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Big Mamma’s Cucina Popolare | Big Mamma | Good Cook | Shyama Culinair

Dat de Mediterrane keuken, en in dit geval de Italiaanse, razend populair is, staat buiten kijf. Hier profiteert ook restaurantketen Big Mamma van, waar gedreven jonge chefs allerhande klassiekers van een eigentijdse twist voorzien. Hun populariteit steken ze dan ook niet onder stoelen of banken, ze verwerken het regelrecht in hun tweede titel, Big Mamma’s…