Een fijn boek voor liefhebbers van seizoensgebonden voedsel, met de frisse kick van citroen.

                                                                                                                                 Shyama Culinair

 

The Lemon Kitchen kookboek

Na een gedegen studie met dito stages startte Jadis Schreuder in 2018 haar bedrijf The Lemon Kitchen. Hierin geeft ze haar creativiteit rond haar geliefde citrusvrucht vorm door receptontwikkeling, foodstyling en foodfotografie. Deze totale foodcontent versterkt ze in haar informatieve kookboek met leuke illustraties, een prettige schrijfstijl en, wat je uiteraard ook mag verwachten, heerlijke gerechten en recepten.

 

Sicilië

Je bent wat je eet, en dat zie je aan Jadis. Ze is net zo fris en stralend als haar geliefde citroen, die haar als kind aan de zon deed denken. Zelf prefereert ze de biologische citroen uit Sicilië, waarvoor ze sinds kort de ambassadeur mag zijn bij EkoPlaza. Daarom ook dit toepasselijke Italiaanse gezegde: ‘Als een citroen niet van Sicilië komt, is het geen echte citroen.’ Jadis legt de veelzijdigheid van de citroen goed uit, de vrucht komt helemaal tot leven. Van de geschiedenis ervan tot aan de toepassing in de keuken, waarbij niet alleen het sap en het vruchtvlees, maar zeker ook de aromatische schil/zeste een flinke smaakmaker is. Ze geeft ook uitleg welke tools handig zijn om de citroen ‘onder handen’ te nemen, en geeft haar keukenfilosofie prijs.

 

Jadis Schreuder | Shyama Culinair

Lekker en gezond

Citroen is, naast peper en zout, de onmisbare smaakmaker in ons eten, aldus Jadis. Ze combineert het graag met verse groenten, liefst uit het seizoen. Je snapt vast waarom ze de bijnamen Miss Lemon en Miss Veggie kreeg! Haar kookboek is overzichtelijk ingedeeld in de vier seizoenen, met inherente recepten. In maar liefst 45 recepten staat een flinke variatie met groenten, vis en/of met vlees. Wat denk je van lekkere bloemkool uit de oven met kruidenpesto, of fijne courgettebloemen met ricotta, of een zomer- en winterborrelplank vol verleidelijk voedsel. En ook nog truffelpasta met paddenstoelen, en oogstrelend mooie weckpotten …….. Jadis nodigt je uit om ook aan de slag te gaan met smaken, structuren en kleuren, en een eigen draai aan de recepten te geven, om zo van koken een echt feestje te maken.

Al met al ben ik enthousiast over dit mooie informatieve kookboek, waar ik als extraatje nog een leuke gehaakte citroen boekenlegger bij kreeg. Het boek en de boekenlegger zijn te bestellen via www.thelemonkitchen.nl.

 

The Lemon Kitchen kookboek – Jadis schreuder | ls Amsterdam – Luitingh Sijthoff | ISBN 978902458805 | Hardcover, 160 blz. | prijs € 20,00

 

FOLLOW ME