Blond duo

Een oud-Hollands kookboek, vol prachtige illustraties. Dat is het opnieuw uitgebrachte kookboek van het duo Blond Amsterdam, Femque en Janneke. De receptuur is niet door de minste samengesteld, want Cecile Thijssen is een autoriteit op ‘die goede oude tijd’. Hollandse Happen, Lekkers uit de Delfts Blonde keuken staat strak van de nostalgische hapjes en gerechten, inclusief oma’s tips voor verbeteringen en het redden van dreigende culinaire mislukkingen.

 

Van snack tot complete maaltijd

De recepten zijn onderverdeeld in drie categorieën: soepen & snacks, hoofd- & bijgerechten, en desserts & taartjes. Kies uit elke categorie een lekker hapje en je hebt in no-time een compleet driegangenmenu. Door het ruime aanbod kun je eindeloos combineren, en als thema afstemmen op seizoen en/of feestelijke gelegenheid (bv. Pasen, Sinterklaas, Kerst, en Oud & Nieuw). Maar ook zomaar, waar je op dat moment trek in hebt … een lekkere kroket, bitterbal, of friet met mayo. En dan de voldoening dat je alles zelf hebt gemaakt, dat doet toch iedere keukenprins(es) glimmen van trots en plezier.

 

Hollandse Happen Shyama Culinair

 

Lust voor het oog

Makkelijker kunnen ze het niet maken, wel leuker! De bijzonder toepasselijke en gezellige illustraties verhogen meteen de oer-Hollandse sfeer. Lekker laagdrempelig ook, zonder perfect gestylde foodfoto’s die je de stuipen op het lijf jagen om dat te ‘moeten’ evenaren. Liefhebbers van Blond Amsterdam zullen door de gezellige plaatjes dan ook met hun ogen smullen! Denk bij Ragoutsoep aan een ingekleurde tekening met een Delfts blauwe soepterrine, of de leuke haringkraam bij de Vissoep … en ga zo maar door. En ben je, na een drukke (kook)dag, toe aan een goede nachtrust? Neem dan een lekker slaapmutsje waarvan uiteraard ook receptjes staan. Met dit bijzonder leuke kook- en kijkboek geniet je de klok rond. Veel plezier!

 

Hollandse Happen – Lekkers uit de Delfts Blonde keuken – Blond Amsterdam | Kosmos uitgevers | Hardcover, 143 blz. | €20,99

 

FOLLOW ME