Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Aan tafel bij Au Bon Coin – Helma Bongenaar | uitgever Lilo |  Shyama Culinair

Aan tafel bij Au Bon Coin is een prachtig kook- en stijlboek waarin Helma Bongenaar je zintuigen prikkelt. Er staan veel heerlijke recepten, waarbij alle producten heel origineel beginnen met de letter A. Uiteraard vertelt ze in haar inleiding over het waarom voor deze keuze, alsook over haar liefde voor koken en verzamelen. Vanuit haar…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Backyard Cooking – Arno van Elst & Mireille van Elst – The Holy Kauw Company | Uitgeverij Snor | Shyama Culinair

Ben je al door je recepten en leuke ideeën heen om je staycation door te komen? Pak dan Backyard Cooking van The Holy Kauw Company erbij. Arno en Mireille van Elst bedachten spannende recepten voor een vakantie in je achtertuin. Ze laten zien dat de coronabeperkingen nieuwe mogelijkheden bieden om ook thuis optimaal te kunnen…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Interview met Roberto, de man achter Sardinia Products – LimonTino AranTino QuaranTino | Shyama Culinair 

Lieve lezers,   Ik ontving van Sardinia Products een pakketje met drie flesjes citruslikeur: Limontino, Arantino en Quarantino. Uiteraard deed ik ze meteen in de vriezer. Zulke likeurtjes zijn ijskoud het lekkerst, en deze blijven goed vloeibaar door de 30% alcohol. Erg fijn, want dit is anders bij goedkopere merken met een laag alcoholpercentage. Deze…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Duurzaam Handboek voor de luie tuinier – Loethe Olthuis | Spectrum | Shyama Culinair & Lifestyle

Loethe Olthuis is onderzoeksjournalist en schrijft al meer dan 25 jaar over voeding, gezondheid en duurzaamheid, o.a. voor de Volkskrant en Radar+. Daarnaast heeft ze een tiental – vooral culinaire – boeken op haar naam staan. Ze geeft lezingen over gezonde voeding, natuurlijk tuinieren en duurzaamheid.   Haar nieuwste boek, Duurzaam Handboek voor de luie…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Carmyne’s Journals – TomoeRiverPaper | Uitgeverij Karmijn – Wilma Seijbel | Shyama Culinair & Lifestyle 

  In de afgelopen twee jaar heeft Wilma Seijbel, eigenares van uitgeverij Karmijn, aan het concept voor deze fraaie Notebooks gewerkt, en eindelijk is het klaar! Zo gaaf dat ik nu een exemplaar onder jullie aandacht mag brengen. De Notebook die ik heb ontvangen is niet alleen prachtig van omslag, maar heeft ook aan de…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

RECEPT GroentenGehaktTaart Indische stijl – Shyama Culinair 

Lieve lezers/volgers,   Toen ik laatst een perspakketje met Oosterse producten ontving, kwam ik op het idee om ze allemaal in één gerecht te verwerken. Ik vind het een sport om budgetvriendelijk te koken, en na een grondige inspectie in mijn ijskast viel de keuze op een ter plekke verzonnen GroentenGehaktTaart (dit noem ik ‘Shyama’s…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Het geheim van de tuin ~ Een avontuurlijk KinderKookboek | Jan Paul Schutten – Joris Bijdendijk – Floor Rieder | Gottmer Kinderboeken | Shyama Culinair

Het geheim van de tuin is een ontzettend mooie samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam en het Rijksmuseum ter gelegenheid van 100 jaar Schooltuinen. Aan dit boek werkten ook Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten, chefkok Joris Bijdendijk, en Gouden Penseelwinnaar Floor Rieder mee. Niet de minsten dus, die knappe gebundelde talenten. Geschikt voor 8 jaar en…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Zero Waste ~ lekkere recepten, zonder verspilling | Jeroen de Pauw + Zero Waste Team |Pepeat uitgeverij | Shyama Culinair

Dit Zero Waste boek begint met deze veelzeggende quote van Gastronoom Brillat-Savarin: Het onderwerp van gastronomie is alles wat eetbaar is. Dit zet meteen de toon voor verspillingsvrij koken, want er is meer eetbaar dan je in eerste instantie zou denken. Dit boek is er een met een gebruiksaanwijzing, vanwege de toepassing van Augmented Reality….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Een huis vol lekkers – Felicita Sala | DavidsFonds Infodok | Shyama Culinair

Een huis vol lekkers is een sfeervol kinderkookboek. Auteur Felicita Sala heeft dit boek opgedragen aan haar moeder, bij wie de deur altijd openstaat en de tafel goedgevuld is.   Er staan 15 wereldse recepten in Een huis vol lekkers. Dit huis is in de granaatappelstraat 10, waar het heerlijk ruikt. Er wonen mensen uit…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

VIS – Gaël Orieux ~ Julien Bouré ~ Jean-Claude Amiel | Terra | Shyama Culinair

  Een bijzonder indrukwekkend boek. Gegarandeerd genot voor visliefhebbers!                                                       Shyama Culinair   Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan VIS, het mooie lijvige kookboek van Gaël Orieux. Hij maakte dit in samenwerking met Julien Bouré (culinair schrijver en lifstylejournalist, tevens redacteur van dit boek) en Jean-Claude Amiel (fotograaf). Gaël Oriex is van Bretonse afkomst en…