In de afgelopen twee jaar heeft Wilma Seijbel, eigenares van uitgeverij Karmijn, aan het concept voor deze fraaie Notebooks gewerkt, en eindelijk is het klaar! Zo gaaf dat ik nu een exemplaar onder jullie aandacht mag brengen. De Notebook die ik heb ontvangen is niet alleen prachtig van omslag, maar heeft ook aan de binnenkant speciale eigenschappen. Hierdoor onderscheidt het zich van de massa aan Notebooks in de winkels.

 

Het omslag is geïnspireerd op een 150 jaar oud stofstalenboek uit Engeland. Deze zijn gefotografeerd en gedigitaliseerd door hun vormgever. Het fraaie binnenwerk is bijzonder verf- en vulpenvriendelijk, en juist zulke Notebooks zijn in Europa niet zo makkelijk te vinden. Het Tomoe River Paper is extreem dun papier (slechts 68 gr), maar heeft geen feathering (uitvloeien van de inkt bij het schrijven) of bleading (doordrukken) op de achterkant van het papier. Dus een extra aanwinst voor de vulpenschrijvers onder ons.

 

Notebook

 

Het papier wordt gemaakt in één fabriek in Japan, naar een geheim recept. Onder liefhebbers wordt het wel de Rolls Royce onder de papiersoorten genoemd: het voelt namelijk aan als zijde als je erop schrijft. Al deze aspecten zijn prachtig onderscheidend voor deze Notebooks! De Notebooks zijn verkrijgbaar in Nederland, Vlaanderen, en vanaf begin augustus ook via Amazon in heel West-Europa: de nieuwe notebooklijn is onder de naam Carmyne’s Journals, een knipoog naar de naam Karmijn.

 

Karmijn heeft ook een mooie tip voor stempelinkt die goed samengaat met Tomoe River Paper. Veel stempelinkt drukt namelijk ontzettend door, omdat TRP heel dun is. Stempelinkt Dew Drops van het Japanse merk Tsukineko werken perfect. Bloeden niet door, en de inkt droogt snel op. Bijkomende voordelen: ze zijn er in ontzettend veel kleuren, algemeen verkrijgbaar bij hobbywinkels etc, en ze zijn heel goedkoop: één stempeltje kost maar 2.50 euro. Daarnaast gaan ze ook heel lang mee. Het is hele ‘vette’ inkt, waardoor je je stempel maar één keer op de inkt hoeft te drukken om al voldoende inkt te krijgen. Volg voor nog meer handige tips de Instagram- en/of Facebookpagina Carmyne’s Journals.

 

Extra Productinfo:

De boeken hebben maar liefst 288 pagina’s TRP, een leeslint en elastiek. Ze kosten € 24,99 per stuk (degenen die bekend zijn met Tomoe River herkennen meteen dat dit een koopje is!)

Uitgeverij Karmijn meldt dat er nu twee omslagvarianten zijn, maar dat bij gebleken succes er zeker meer zullen komen in de toekomst.

 

Ik heb op Instagram tijdelijk een winactie lopen voor een exemplaar. Deze actie loopt van donderdag 30 juli 2020 t/m dinsdag 4 augustus. Op woensdag 5 augustus maak ik daar de winnaar bekend. Klik op het rode Instagramlinkje hieronder.

 

FOLLOW ME