Ben je al door je recepten en leuke ideeën heen om je staycation door te komen? Pak dan Backyard Cooking van The Holy Kauw Company erbij. Arno en Mireille van Elst bedachten spannende recepten voor een vakantie in je achtertuin. Ze laten zien dat de coronabeperkingen nieuwe mogelijkheden bieden om ook thuis optimaal te kunnen genieten. Lekkere en voedzame gerechten op een makkelijke manier zonder oven, zonder gasfornuis. Laat de zomer maar fijn lang duren, lees hun Backyard cooking hacks (fijne tips) en geniet van een kampvuurtje, de bbq of gezellig knus van het koken op een eenpitsstelletje.

 

De mooie matte foto’s brengen je als lezer onmiddellijk in de vakantiestemming. Start de luie zomerdag met een ei uit een papieren zak op een kampvuurtje, of een ontbijtje met rijst, mango en cashewnoten, sinaasappelkoffie of koffie met een bite. Maak tegen lunchtijd een steengoeie panini, waarbij je letterlijk een steen gebruikt, lekkere chicken mayonaise op een broodje, tosti-rolletjes of een van de andere snelle lekkere hapjes. Tussentijds heerlijk ontspannen, en genieten van bloemenwijn met aardbeien en rozenwater of kokoswatermeloen met limoen en munt, en lekkere mezze …. zonder afwas. Dat is toch ultiem genot!

 

BBQ

 

Voor de avond is er keuze uit nog veel meer lekkers, zoals gegrilde snijbonen met knoflook, feta en dragon, of krielaardappelspiesjes met crème fraiche-dille-dip. Deze spiesjes vind ik als echte aardappeleter één van mijn favorieten, bij een lekker stukje vis of vlees hmmmm. Met de pasta met losse pesto, backyard risotto en de panzanella is het absoluut niet moeilijk om je even in Italië te wanen.

 

Al met al is dit boek een fijne aanrader om de thuisvakantie ook op culinair vlak tot een waar zomerfeestje te maken. En let bij het lezen ook op de leuke props die zijn gebruikt èn ook de mooie illustraties van Iris Meijering. Er valt veel te zien, als je lekker lui de tijd neemt om Backyard Cooking te ontdekken. Creëer je eigen vakantiesfeer, kies wat van de makkelijke recepten uit en geniet maximaal met minimale inspanning. Dat is waar vakantie om draait voor mij, en ook voor The Holy Kauw Company. Voor jou ook? Fijne vakantie!

 

Backyard Cooking – The Holy Kauw Company | Uitgeverij Snor | Hardcover, 160 blz. | ISBN 9789463141208 | € 21,99 

FOLLOW ME