Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Bijzonder Simpel – Alison Roman

De eerste keer dat ik kennismaakte met Alison Roman was, hoe eigentijds, via YouTube. Ik zag daar haar befaamde “The Stew”, een kleurrijke vegetarische kikkererwtenstoof. Dol ben ik op kikkererwten en was dus stante pede fan. Overigens ben ik niet de enige fan van deze koningin van de thuiskeuken en culinaire columns, want de betreffende…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review + Recept: De meisjes van de moestuin | kweken, oogsten, koken en eten – Amber Carchedi en Reny Muller | Terra uitgevers

Als kind vond ik het al ontzettend leuk om samen met mijn vader in de moestuin te werken. En wanneer we na een paar weken konden oogsten plukte ik vol trots mee. Ik vond het zo wonderlijk om vanuit ieniemienie zaadjes de plantjes te zien groeien en bloeien. Die verwondering zit er gelukkig nog steeds,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Morgen zal het vrede zijn – Nathasja Schadron | Paris Books | Shyama Culinair & Lifestyle

Bestaat toeval? Ik stond net op het punt mijn spam-mail te wissen toen mijn oog viel op het bericht van Nathasja Schadron, die daar een week eerder per abuis in was beland. Ze vroeg of ik interesse had om haar autobiografie te lezen. Nou en of, ik ben van jongs af aan al bijzonder geïnteresseerd…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review TREK – Charlotte Kleyn | Nijgh & Van Ditmar | Shyama Culinair & Lifestyle

Voor de lezers die Charlotte Kleyn nog niet kennen is hier een korte intro. Charlotte is van beroep Culinair Historica. Ze schreef met haar vader Onno Kleyn het boek Luilekkerland*, 400 jaar koken in Nederland, dat in 2018 verscheen. Ze combineert haar baan als conservator van de Gastronomische collecties bij het Allard Pierson (UvA) met…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Bed en Breakfast – Ilja Gort | Slurp Publishers | Shyama Culinair & Lifestyle

  Komische Faction boordevol spitsvondige hersenspinsels!                                                 Shyama Hopman   Ik las Bed en Breakfast, de opvolger van Godendrank, de al even gierend grappige “maffioso” roman van Ilja Gort. Wederom met het Amsterdamse echtpaar Abel en Angela, die naast hun wijngaard/wietgaard nu ook nog een Bed en Breakfast beginnen. Als je Godendrank reeds…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review Zoveel om te vieren – jubileumboek Kookzender Njam! – Meer dan 140 recepten voor feestelijke momenten, het hele jaar door | Shyama Culinair

Njam!, de populaire Belgische kookzender, heeft er al tien succesvolle jaren op zitten. Reden voor feest, en hoe toepasselijk om dit heuglijke feit te vieren met een jubileumkookboek met als thema: feest. Njam!, Zoveel om te vieren belicht gangbare feestelijke momenten, het hele jaar door, die we het liefst vieren met lekker eten en drinken….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: STEDENLUST – kookboek van je favoriete steden – auteurs time to momo-locals – Tal Maes | Mo’media | Shyama Culinair

Stedenlust is een boek dat je doet wegdromen naar … juist, wereldsteden. Niet alleen binnen Europa (incl. Nederland), maar ook ver daarbuiten, tot naar het verre Japan, het land van de rijzende zon. Dit boek, dat door crowdfunding (van meer dan 1200 mensen) tot stand is gebracht, is niet alleen een geweldige ‘troost’ tijdens de…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review BERSAMA – Francis Kuijk | Good Cook | Shyama Culinair

Bersama (oftewel Samen) is het tweede Indonesische kookboek van Francis Kuijk. Eerder bracht ze haar Basisboek Indonesisch uit, waarin ze op laagdrempelige wijze deze exotische keuken onder de aandacht brengt. Bersama kunnen we in ruime zin zien als een ‘vervolg’ op haar Basisboek, want ze verwijst bij een aantal recepten ernaar. Handig om beide boeken…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review EXTRA VIERGE , recepten met Olijfolie – Sandra Alvarez | uitg.  TERRA | Shyama Culinair

Olijfolie, ook wel het vloeibare goud genoemd, staat centraal in Extra Vierge. Dit is inmiddels het tweede kookboek van Sandra Alvarez, auteur van het succesvolle culinaire debuut Sabor Sabor! (met Spaanse recepten), dat ook in het Engels is uitgebracht. Extra Vierge is de Franse benaming voor de term die duidt op niet bewerkte of geraffineerde…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review BAK! , Van eenvoudige appelcake tot het allerbeste zuurdesembrood – Jayne Jubb | Culinair Karakter | Shyama Culinair

Heb je altijd al brood willen bakken maar krijg je al rode vlekken bij het idee? Geen stress, pak BAK! van Jayne Jubb en haar man Sjoerd erbij. Verban je angst voor zwaar en langdurig kneedwerk, vanaf nu werk je met hun korte-kneed-en-laat-staanmethode.  Vanuit een standaard boerinnenbrood als basis leer je verder te experimenteren met…