Kakkerlakjes, van ieuwww naar oowww …

Verstuur je graag kaarten naar vrienden/familie etc.? Upgrade deze leuke liefhebberij eens naar Kakkerlakjes. Ik bedoel natuurlijk niet die griezelige ieuwww beestjes, maar de oowww zo leuke boekjes. Deze über coole kleine boekjes, die met bijpassende envelop worden verkocht, passen net als gewone kaarten door de brievenbus. Een bijzonder leuke verrassing voor iedereen die je dierbaar is.

 

Categoriën en thema’s

De Kakkerlakjes zijn er in vier categorieën: Literatuur, Poëzie, Jong en Culinair. Diverse bekende auteurs en illustratoren werken hieraan mee, met gedichten en verhalen over bijv. de dood, vriendschap, een nieuw huisdier of troostende recepten. Ik kreeg twee Culinaire pakketjes toegestuurd door uitgeverij Loopvis. Deze boekjes kwamen in de zomer van 2019 uit, en ik zag op hun site dat er net deze week (medio mei 2020) weer een nieuwe serie is uitgebracht!

 

KAKKERLAKJES

 

In de culinaire pakketjes staan niet alleen leuke recepten voor mensen, maar ook voor honden, hoe leuk! In Vergeet de hond niet door Yvette van Boven en haar man/fotograaf Oof Verschuren staan recepten voor honden, met foto’s van hun (vorige) hondje Marie. When live gives you lemons, door Marije Sietsma, Joost Oomen en Deborah van der Schaaf, biedt soelaas voor al die keren dat het leven je opzadelt met een portie ellende. Draai die zurigheid de nek om door het te gebruiken voor iets fijns, want … zonder zuur zou zoet lang niet zo lekker zijn!

Zo zijn al deze boekjes stuk voor stuk bijzonder origineel, ook wat betreft de prachtige illustraties. Ik heb er enorm van genoten en ik denk dat ik deze collectie mooi voor mezelf bewaar. Ik koop wel nieuwe exemplaren om te versturen, want ik weet absoluut zeker dat zo’n boekje troost kan bieden en een lach tevoorschijn kan toveren. De boekjes zijn van zo’n mooie kwaliteit en schoonheid, dat de kans bestaat om ze zelf te gaan verzamelen. Dat wordt dus dubbel inkopen, één voor jezelf en één om te verzenden 😉

Voor de verzamelaars is er ook een mooi cederhouten verzamel-boxje te koop. Omdat ze bij uitgeverij Loopvis zoveel titels verwachten, hebben de Kakkerlakjes zelfs een eigen website. Deze vind je hier.

 

KAKKERLAKJES, geïllustreerde boekjes om te versturen | Marije Sietsma – uitg. Loopvis |

 

FOLLOW ME