Max Velthuijs

Na het overlijden van de beroemde Max Velthuijs in 2005 worden de Kikker verhaalboeken uitgebracht door de Stichting Max Velthuijs en uitgeverij Leopold. Gelukkig maar, want de Kikkerboeken zijn stuk voor stuk enorm leuk. Nu is er Koken met Kikker, een speels en erg leuk kookboek voor groot en klein. Max Velthuijs hield van koken. Hij maakte jam van de pruimen uit zijn tuin, hij stond ‘s avonds aan het fornuis voor vrouw en kind, en hij genoot van alle wereldkeukens. Kikker was zijn alter ego, een even sympathieke als naïeve optimist. ‘Is het leven niet prachtig!’ was zijn motto.

 

De vier seizoenen

En prachtig is ook dit nieuwe boekje, waarin Kikker en zijn vriendjes per seizoen lekkers koken van wat de natuur biedt. Leerzaam, speels en lekker! Een mooi verhaal voor de kleintjes waarin ze kennis maken met de lente, zomer, herfst en winter en wat er al dan niet groeit en bloeit. En nog leuker, wat je ermee kunt doen in de keuken.

 

Koken met Kikker

 

Kikkers favoriete kleur is ….

Kikkers lievelingseten is …. Groen! Maak net als kikker een lekkere groene doperwtjessoep. Verder snoept Kikker bij vriendin Eend van heerlijke bananencake met een kopje thee en eet lekkere koude zomersoep van watermeloen. Hij gaat vissen met Rat, maakt heerlijke fruitsmoothie/Slushy en versiert een lekkere aardbeientulband voor Kerst. Bij Kikker en zijn vriendjes is het altijd pannenkoekenfeest, dus uiteraard ook hiervan een recept, met voorjaar- en najaarvariaties.

 

Tips

Help de allerkleinsten met het maken van de lekkere recepten, en let extra op wanneer ze aan de slag moeten met keukenapparaten. Bijkomend voordeel, naast alle pret en educatie, is dat ze vaker willen proeven en eten omdat ze zelf de kok zijn. Dit is een prachtig lees-,kijk- en kookboek waar jong en oud samen veel plezier aan zullen beleven. Een leuke tip voor onder de kerstboom, voor een verjaardag, goed rapport of elk ander leuk moment!

 

Koken met Kikker – naar Max Velthuijs | Leopold | hardcover, 88 blz. | € 15,50

 

YOU CAN FOLLOW ME