Keep Calm!

Arno en Mireille van Elst, bekend als The Holy Kauw Company, hebben KERST, een mooi laagdrempelig Kerstboek uitgebracht. Hun magische woorden voor rust en orde tijdens de feestdagen zijn: “een goede voorbereiding en planning”. En dat is toch precies wat je wilt tijdens de gezellige drukte met familie en vrienden, ontspannen genieten van een sfeervol huis met een tafel vol heerlijk eten en drinken.

 

No stress!

Ze geven tips en veel lekkere recepten om je alvast rustig voor te bereiden op de mooie feestelijke dagen van het jaar: KERST, en ook Oud & Nieuw . Dit stel is bijzonder stressbestendig, want ze maakten dit boek terwijl ze midden in de bouw van hun nieuwe kook-/fotostudio zaten. Als zij dit in die hectische periode aankonden, moet het ons op z’n minst lukken om relaxed een lekker maaltje te bereiden.

 

Nuttige Tips

Maak lijstjes, begin op tijd, werk vooruit door het een en ander in te vriezen, laat je kinderen meehelpen met versieringen en het schoonmaken van groenten, èn maak het jezelf niet te moeilijk. Maak indruk met één pronkstuk en houd het vooral gezellig. Daar gaat het tijdens het feesten toch om?

 

Overzichtelijk

KERST is overzichtelijk ingedeeld in de hoofdstukken Happy Holidays, X-Mas Morning (Kerstochtend), Voorgerechten, Bijgerechten, Hoofdgerechten en Nagerechten. Ook lekkers voor Oudejaarsavond/Nieuwjaar komt aan bod met recepten voor een verrassende Cotton candy champagne cocktail, een heerlijke frambozen sgroppino en uiteraard lekkere hapjes, zoals Pinxtos, Arepas etc.

 

KERST

 

Nog meer lekkers …

Het lastigste lijkt me om een keuze te maken uit al het lekkers dat in KERST staat. Gepofte kastanjes, Christmas pudding, Kerstmimosa (drankje), Pittige appelkaneelpunch, meerdere soorten Soep , Hartige strudel met prei, zongedroogde tomaat en olijven, Luxe kerstspruiten met honing & rozemarijn, Gekonfijte eendenbout met zuurkool & chutney van bospeen (deze wil ik absoluut uitproberen!), Pappardelle met wildragout, Crème brûlée met koffie, kardemom en tahin (spannende exotische combi, lijkt me verrukkelijk!) …. en dan herinner ik me weer hoe ik deze review begon: Keep Calm!

 

KERST – The Holy Kauw Company | uitgeverij Snor | Hardcover, 142 blz. met kleurenfoto’s | € 21,99

 

Ik las laatst op social media dat dit kerstboek ‘the Winner for The Netherlands’ is in the Gourmand World Cookbook Awards in category A11 Entertaining. Ze zijn dus door de eerste ronde. Spannend of ze de finale halen, succes The Holy Kauw Company!

 

Kerstchocoladereep Floor Rieder en Snor
“Gouden Penseelwinnares Floor Rieder heeft voor Snor de kerstrepen van 2019 ontworpen. Veredeld met goudfolie, zijn deze kerstrepen prachtige en lekkere kleine geschenken. Je kunt de repen personaliseren door een eigen tekst van negen letters aan de achterkant van de inlegger te schrijven.” Bron foto’s uitgeverij Snor.

 

KERST

 

FOLLOW ME