Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Gouden Kookboek 2021

Gouden Kookboek 2021 The day after …fijn nagenoten van alle indrukken die Frank en ik gisteravond opdeden tijdens de Avond van het Kookboek in Amsterdam. Het was een super gezellige én heerlijke culinaire avond in restaurant Droog, in samenwerking met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, wellicht breder bekend als CPNB.     De…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Review: Lekker Thuis – Alison Roman – Shyama Culinair

Lekker Thuis – Alison Roman Alison Roman is geboren in Los Angeles en woont in Brooklyn, New York, VS. Ze schrijft voor het blad Bon Appétit en is daar culinair hoofdredactrice geweest, evenals bij BuzzFeed. Haar werk verschijnt regelmatig in de New York Times. Alison is de auteur van Lemons, een uitgave van Short Stack…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Mijn Frankrijk – Onno Kleyn

Mijn Frankrijk – Onno Kleyn Onno Kleyn is al ruim dertig jaar culinair- en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en schrijft voor diverse andere tijdschriften. Kleyn publiceerde tientallen boeken, vooral over Italië, Frankrijk en eten, smaak en wijn. Eerder verscheen via uitgeverij Nijgh & Van Ditmar zijn culinair compendium De grote Kleyn…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Tijdelijke Pre-order actie De smaak van Italië

Hey lieve lezers, Vandaag een tijdelijke Pre-order actie De smaak van Italië. Als het goed is zien jullie met grote regelmaat mijn Instagram- en Facebookberichten over mijn liefde voor Italië. Ik post ook regelmatig foto’s van mijn huisgemaakte Italiaanse gerechten, alsook berichten (altijd incl. foto’s) van de heerlijke etentjes in Italiaanse restaurants. Verder lees ik…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Exclusieve rum-workshop bij Ruben Maduro van Spirited Union

Volgens Ruben Maduro, de eigenaar van Spirited Union, wordt Rum de nieuwe Gin. De missie van zijn bedrijf Spirited Union is om een eenheid te creëren tussen ambachtelijke rum en de kleurrijke wereld van Botanicals. Dit interessante gegeven deed ons de uitnodiging via Pitch PR voor een exclusieve rum-distilleer workshop enthousiast accepteren. Wij houden van…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Mes van Johannes – Cees Holtkamp

Lieve lezers, Afgelopen weekend liet ik al een paar foto’s zien van de prijsuitreiking aan Cees Holtkamp. Hier nu een bredere impressie en een stuk storytelling plus relevante info over deze super leuke dag. Het Mes van Johannes – Cees Holtkamp    Cees (voluit Cornelis Adrianus) Holtkamp ging op 12-jarige leeftijd naar het bakkersinternaat. De jonge…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Foodnieuws Tony’s Chocolonely Chocolade

 Vandaag heb ik foodnieuws over Tony’s Chocolonely Chocolade. Oeh la la…  chocola! Ik ben dol op chocolade. Jij ook? Dan is deze Chocoholic-alert ook bedoeld voor jou.     Tony’s Chocolonely heeft sinds kort een chocolade-abonnement, waarmee je toetreedt tot de smakelijke wereld van de Tony’s Chocolonely Chocolate Club. Je ontvangt dan als heuse ‘deurmattie 4…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Op bezoek bij: de moestuin van foodblogger Madelon @bij-lon in Leusden en Amersfoort

Lieve lezer, Bezoek moestuin foodblogger Madelon, Ik kijk niet alleen terug op een fijne zomer in eigen land, maar ook op een super gezellig bezoek bij Madelon. Als moestuinier en foodblogger deelt ze haar zelfontwikkelde recepten en moestuinnieuwtjes op haar inspirerende Blog @bij-lon (www.bijlon.nl). Ik “kende” Madelon al, we kookten jaren terug een keer samen…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Op bezoek bij: Humphrey’s Tuin in Voorschoten 24-7-2021

Bezoek Humphrey’s moestuin Voorschoten. Terwijl ons landje nog flink gebukt gaat onder het coronavirus, heb ik een virus van een hele andere orde te pakken, namelijk het moestuinvirus. Ik moestuinier er sinds dit jaar op los in ons achtertuintje. Ik denk dat onze blauwe grootgrutter debet is aan deze nieuwe hobby, want door de moestuinmaatjes…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

FISH TALES – Bart van Olphen – Online all-in-one viswinkel + Recept voor Zalm 

Ik mocht onlangs een zelf samen te stellen vispakket bestellen bij Fish Tales. Mede oprichter Bart van Olphen heeft een all-in-one viswinkel gelanceerd waar de lekkerste duurzame vis – mét een verhaal – online te koop is. De vis van Fish Tales is duurzaam (MSC, ASC of code groen op de VISwijzer) en volledig traceerbaar…