Volgens Ruben Maduro, de eigenaar van Spirited Union, wordt Rum de nieuwe Gin. De missie van zijn bedrijf Spirited Union is om een eenheid te creƫren tussen ambachtelijke rum en de kleurrijke wereld van Botanicals. Dit interessante gegeven deed ons de uitnodiging via Pitch PR voor een exclusieve rum-distilleer workshop enthousiast accepteren. Wij houden van passiegedreven ondernemerschap met een duurzame ideologie. Ruben, een Nederlander met Arubaanse roots, had in samenwerking met de Aruba Tourism Authority een fantastische avond georganiseerd.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Bloggers uit heel Nederland kwamen in Arubaanse sferen, niet in het minst door de verrukkelijke cocktails die Rogier maakte. De aromatische drank vloeide rijkelijk, en de workshop moest nog beginnen …. Degene die zich nog niet in de kenmerkende sfeer van het One Happy Island waande moet ik nog spreken haha.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Als klap op de vuurpijl had Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez een fantastische tropische taart gebakken, waarin de Limited Edition Aruba Rum in was verwerkt. Hier moesten we wel wat geduld voor opbrengen, want de taart werd binnengedragen door Willemijn van Pitch PR en de echtgenoot van Elizabeth. Daarna staarde de taart me aan, en riep steeds mijn naam.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Als zoetekauw en taartliefhebber echt een staaltje geduld hoor, maar gelukkig werden we afgeleid en begon de workshop. Ruben legde uitgebreid uit wat we gingen doen, hoe de indrukwekkende ketels werken en hoe we de botanicals konden combineren tot iets unieks. En uniek werd het zeker, want iedereen mocht zelf een combinatie maken uit heel veel kruiden en specerijen. En we mochten zelf een naam bedenken voor onze blend, waarbij ook nog eens de keus tussen bruine of blanke rum.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Het werd even een drukke kleuterklas, iedereen sprak door elkaar en de gezelligheid steeg naar niveau 10. Geweldig om na de oersaaie lockdown weer zo te mogen genieten met collega’s! Iedereen zocht en snoof en vergeleek, totdat we allen een kommetje met onze eigen authentieke mix hadden.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Toen mocht de mix in de ketel, en ik kreeg acuut visioenen van ontploffende reageerbuizen tijdens de scheikunde lessen van vroeger. Niet zelden was ik de veroorzaker van die knallen, omdat ik te enthousiast van alles bij elkaar gooide en er een knal als reactie volgde. Geruststellend dat dit hier niet kon gebeuren, alles gebeurde heel gecontroleerd en ik had na wat haperingen met ‘mijn ketel’ toch een mooie rum, zonder schade.

 

 

Trots als pauwen showde iedereen zijn/haar eigen geblende rum. Ruben had ieders originele naam op etiketten uitgeprint, zodat het helemaal echt werd. Ik heb de mijne Soul Rum genoemd, omdat ik – ondanks mijn onkunde in dit vakgebied – met ziel en zaligheid de botanicals had uitgezocht. Dat Ruben beweert dat Rum de nieuwe Gin wordt, kan ik helemaal begrijpen nadat ik drie verschillende cocktails had gedronken. Het stoffige imago dat ik zelf aan rum verbond is ver te zoeken bij de verfrissende eigentijdse smaken die Ruben produceert. Zijn passie zit overigens in de genen, want zijn opa’s waren in vroeger tijden ook verbonden in de rumhandel. Hoe mooi dat hij deze ‘genetische’ erfenis nu toepast in de huidige tijd en een nieuwe boost geeft aan rum. Frank en ik zijn naast Gin, want die zweren we niet af, nu ook absoluut liefhebbers van Spirited Union Rum.

 

Oh en die taart werd uiteindelijk aangesneden, nadat ik als overduidelijke hint het bijna zelf aansneed šŸ˜‰ Elizabeth verloste me uit mijn lijden en sneed heerlijke royale stukken uit de verschillende lagen, die in Ć©Ć©n woord verrukkelijk waren! Tja je wint niet zomaar Heel Holland Bakt.

 

 

Wij vinden niet alleen de taart, maar ook de rum van Spirited Union een winner! Onder het genot van een lekker hapje en cocktails bleef het nog een uurtje onrustig in Amsterdam, met op de achtergrond een gezellige steelband.

 

Rum-workshop Spirited Union bij Ruben Maduro

 

Heb je nu ook zin om een workshop bij Spirited Union te volgen, of daar een feestje te geven?

Kijk op Spirited-Union.com voor alle informatie.

En die heerlijke LIMITED ARUBA EDITION ā€“ QUEEN PINEAPPLE & SPICE is ook via hun site verkrijgbaar, evenals alle andere heerlijke smaakcombinaties.

 

FOLLOW ME