Bezoek Humphrey’s moestuin Voorschoten.

Terwijl ons landje nog flink gebukt gaat onder het coronavirus, heb ik een virus van een hele andere orde te pakken, namelijk het moestuinvirus. Ik moestuinier er sinds dit jaar op los in ons achtertuintje. Ik denk dat onze blauwe grootgrutter debet is aan deze nieuwe hobby, want door de moestuinmaatjes ging het extra kriebelen. Dus, moestuinieren is nu toegevoegd aan mijn inmiddels ellenlange lijst liefhebberijen šŸ™‚ Via Instagram en Facebook heb ik inmiddels leuke en lieve enthousiaste mensen leren kennen die ook zo bevlogen groen en duurzaam genieten. Fantastisch om met gelijkgestemden tips uit te wisselen, maar het blijft toch enigszins afstandelijk via social media. Ik vind persoonlijk contact ontzettend leuk, en dat bracht me op het ludieke idee om mede-moestuinders te bezoeken voor mijn blog. De eerste die de spits afbijt in deze nieuwe rubriek ‘op bezoek bij’ is Humphrey’s Tuin.

 

Humprey’s Tuin staat op een groot volkstuincomplex in Voorschoten. Frank en ik werden spontaan verwelkomd door Maud, de kleindochter van Humphrey, die de tuin maar liefst 50 jaar lang met enorm veel toewijding en liefde onderhield. Helaas overleed hij nogal onverwachts vorig jaar. Om zijn bloeiende nalatenschap levendig te houden namen zijn zoon Gregory en diens dochter Maud het stokje over. Het is inmiddels dus alweer hun tweede seizoen dat ze zelfstandig actief zijn in Humphrey’s Tuin, en dat doen ze, voor zover ik kan zien, heel goed.

 

Bezoek Humphrey s moestuin Voorschoten

 

De tuin behelst een flinke vruchtbare lap grond waar, naast groenten en fruit, ook mooie bloemen groeien en bloeien. Maud kijkt de bloemknopjes zowat tot bloei, zo dol is ze op hun pracht. Ze maakt ook met regelmaat foto’s om de voortgang te laten zien op Instagram @Humpreystuin. Ik merkte dat de twee niet alleen de mooie tuin, maar ook het moestuin-gen van hun geliefde (o)pa hebben geĆ«rfd. Ik hoop stiekem dat Humphrey vanaf een wolkje goedkeurend naar ze kijkt. Wat ik verder ook super cool vind en compleet in mijn straatje past is hun duurzame stijl. Zo vangen ze in meerdere grote regentonnen hemelwater op, en bouwen ze hun kassen van oude materialen. Dit hergebruik hebben wij ook gedaan, onze groenten- en kruidenbakken zijn door Frank getimmerd van oude gekregen pallets.

 

Bezoek Humphrey s moestuin Voorschoten

 

Gregory en Maud zijn flink wat tijd kwijt in de grote moestuin, waar op het moment dat we er waren de tomaten, diverse soorten courgettes, komkommers, pepers, aubergines, vijgenbomen en ook veel bloemen in de knop of al in bloei stonden.Er was reeds flink geoogst en uitgedeeld, zo’n gevarieerde moestuin levert steeds wat lekker eetbaars op, en in hun geval best wel veel. Ze delen daarom, zoals Humphrey het ook altijd deed, flink wat groenten en fruit uit aan familie en vrienden. Die lieve gastvrijheid ondervonden wij ook, toen we tot onze verrassing spontaan twee goedgevulde tassen met verse groenten en kruiden kregen toegestopt.

 

Bezoek Humphrey s moestuin Voorschoten

 

Kijk eens naar de mooie, kneitervers uit de grond getrokken chioggia bieten waar je, wanneer je ze doorsnijdt, prachtige rood witte strepen ziet . Ik kreeg van Gregory, die volgens mij een fantastische kok is, leuke tips om ze thuis flinterdun met de mandoline te schaven en op smaak te brengen met frambozenazijn, olijfolie en zout. Ā Over de kankoen/kankun die ze in de kas telen wist hij ook zo een recept uit zijn mouw te schudden: ‘Een beetje olie, stukje trassie, een handvol zelfgekweekte kankoen/kankun’ en wokken maar. Ik kende deze van oorsprong exotische bladgroente nog niet. Gregory vertelde dat het ook wel waterspinazie wordt genoemd, het is een kruising tussen spinazie en andijvie. Hmmm, weer wat geleerd en binnenkort maar eens culinair experimenteren. De wok heb ik al, dus dat komt vast wel goed šŸ˜‰

 

Bezoek Humphrey s moestuin Voorschoten

 

En zo hebben we al gezellig rondlopend en pratend een ontzettend leuke en leerzame middag gehad, die veel te snel voorbij was. Ik was blij dat Maud aangaf contact te willen houden, dus hopelijk ga ik dit jaar nog een keer langs om te zien wat er op dat moment groeit en bloeit.

Hartelijk dank voor de fijne middag, alle tips en trucs en de verse lekkernijen lieve Maud en Gregory.

Tot ziens!Ā 

Ā 

FOLLOW ME