VEGA BLAUW Restaurant Blauw | Shyama Culinair

VEGA BLAUW, met 70 authentieke INDONESISCHE vegetarische en vegan recepten, is inmiddels het derde kookboek van Restaurant Blauw, in samenwerking met uitgeverij Terra. Het eerste exemplaar van dit boek werd uitgereikt aan first secretary van de Ambassade van Indonesië in Den Haag, Puji Lestari.

 

 

Henk van Hees, eigenaar van restaurant Blauw in Utrecht en Amsterdam, kreeg de liefde voor de Indonesische keuken met de paplepel ingegoten. Blauw slaat bij dit restaurant, evenals bij de boeken, niet op de kleur blauw, maar op de ‘blauwe hap’. Zo werd de maaltijd genoemd die traditioneel door het Nederlands-Indisch marinepersoneel, ook wel de ‘blauwe jongens’ werd gegeten. Relevante info, want de huiskleur van het restaurant is rood. En dan heeft het Vega boek een groene cover … Een kleurrijk verhaal, net als het heerlijke eten uit de rijke Archipel. De sfeer in dit gastvrije restaurant, waar huiselijkheid en warmte, en uiteraard goed eten en drinken centraal staat, wordt door Henk als het ‘Blauw-gevoel’ omschreven. Overigens niet onopgemerkt gebleven bij kenners, want Michelin bekroonde Blauw met de Bib Gourmand 2022.

 

 

Het kookboek VEGA BLAUW is een bundeling van verhalen over de kookcultuur, de achtergrond van de teamleden en hun persoonlijke recepten, waarvan een aantal is opgenomen op de kaart van restaurant Blauw, verduidelijkt met het restaurant logo.

 

Vega Blauw Restaurant Blauw Shyama Culinair

 

Tijdens het lanceringsfeest proefden we diverse gerechten, sommige vlammend heet, andere weer mild. Typerend voor Indonesië, dat vanwege de enorme eilandengroep uit ontzettend veel verschillende soorten keukens bestaat. De mooie kleurenfoto’s geven dit boek extra meerwaarde, de gerechten knallen van de pagina’s af. 

 

 

En natuurlijk was er ook muziek, want een feest zonder muziek is als champagne zonder bubbels!

 

Vega Blauw Restaurant Blauw Shyama Culinair

 

VEGA BLAUW is een bijzonder fijn kookboek dat handig is onderverdeeld in rubrieken. De thuiskok kan na lezen prima aan de slag, want met de uitleg over veelgebruikte ingrediënten, kooktechnieken en tips & tricks is de drempel laag. Van voorgerecht tot nagerecht, met zelfs nog hulp voor het samenstellen van een vegetarische of vegan rijsttafel, is VEGA BLAUW een allround boek voor een culinair feestje. Een musthave voor liefhebbers van deze keuken die duurzaam willen eten zonder in te boeten aan heerlijke smaken en texturen. De liefde voor lekker eten wordt gevierd met VEGA BLAUW.

 

PROOST!

 

Vega Blauw – Hoofdauteur Restaurant Blauw , tweede auteur Joke Boon | Uitgeverij Terra | Hardcover, 224 blz. | Fotografie Simone van den Berg | prijs 29,99