MASTERCLASS ITALIAANS KOKEN | Roberto’s Restaurant Amsterdam Hilton

 

And the winners are …

Vorige week kregen Frank en ik tot onze grote blijdschap bericht dat we een Masterclass Italiaans koken hadden gewonnen bij Roberto’s restaurant in het Amsterdamse Hilton hotel. En laat dit nou net een grote wens van Frank zijn geweest voor zijn verjaardag! Zondag 14 april jl. was het zover, we vertrokken rond half 9 richting Amsterdam.

 

Koffietijd

We werden om 09.30 warm ontvangen door de gastvrouw/barista van Issimo, de fraaie koffiebar in het hotel. De croissantjes stonden al verleidelijk uitgestald, en nadat we hiervan, met heerlijke cappucino, hadden genoten was het tijd om onze kokskleding aan te trekken.

 

 

Het was ontzettend leuk om met de andere deelnemers en de chefs een groepsfoto bij de entree van het hotel te maken.

 

Hierna was het tijd om onder leiding van executive chef Franz Conde en chef Michele Piazzalunga met de masterclass te starten. We leerden er zoveel, van het maken van een basic tomatensaus tot aan een heerlijke salade met gegrilde aubergines, inktvis en ja ja, daar zijn ze weer, tomaten. Dit ingrediënt is naast olijfolie en kaas (mozarella, burata, parmezaan, pecorino etc.) onontbeerlijk in de Italiaanse cucina.

 

 

Cucina di Mamma

Dat Italianen graag koken zoals hun moeder dat doet/deed viel ook hier op. Chef Michele maakte speciaal voor mij, om het me te laten proeven, een gefrituurde bol mozzarella die vooraf was ingesneden en gevuld met plakjes vleestomaat en basilicum. Na wenteling door broodkruim, ei en nog een keer broodkruim ging het in de sissende olie. Het resultaat: zaaaaalig, en dat zonder verdere toevoeging van zout en andere opsmuk. Dit is waarom wij zo dol zijn op de Mediterrane keuken, om de eenvoud, smaaksensaties en gezelligheid.

 

 

Tutti a Tavola | Iedereen aan tafel

Nadat we ruim drie uur flink hadden gekookt, gelachen, gekletst en vooral geproefd, was het tijd om aan te schuiven aan de mooi gedekte tafel in het restaurant. In een heerlijk gemoedelijke sfeer, alsof we bij een Italiaanse mama thuis waren, genoten we van alle zelfgemaakte gerechten. En natuurlijk mag bij zo’n maaltijd de wijn niet ontbreken, dus die vloeide rijkelijk. Het eten was verrukkelijk en bleek uiteindelijk veel te veel, dus kregen we allemaal een ‘doggybag’ in fraaie doosjes mee naar huis. Frank en ik kijken terug op een fantastische culinaire beleving!

Lees hieronder het menu met de gerechten die we hebben bereid en uitgebreid van hebben gesmuld:

Grazie mille chef Franz, Michele, Roberto’s Restaurant’s Amsterdam, Hilton Amsterdam èn Issimo voor de warme start van de zondag!

 

FOLLOW ME