LA DOUCE PARIS – JANNY VAN DER HEIJDEN | ANWB

 

De drie P’s

Denk je bij de drie P’s direct aan patat, poffertjes en pannenkoeken? Hier komt nu een andere,  meer romantische, invulling bij van Janny van der Heijden: Paris, Pain en Patisserie.  Dit alleen al nodigt uit om naar Parijs te gaan, en dan ben je pas aan het begin van het verleidelijke boekje. Deze culinaire reisgids is een feestje om te lezen en roept direct het verlangen in me op naar Parijs te gaan.

 

 

Bakhemel

Janny kennen de meeste Nederlanders al van Heel Holland Bakt, waar ze samen met Robèrt van Beckhoven op haar eigen charmante manier jureert. Het was dan ook niet vreemd dat ze haar boekpresentatie van La douce Paris, dat ze in samenwerking met de ANWB heeft gemaakt, met een verrukkelijke high-tea vierde bij De keuken van Leer, de ‘bakhemel’ van Neerlands bekendste meesterpatissier. Parijs, de stad van de liefde en de stad van het licht, blijkt nu ook nog eens de stad van de lekkernijen!

 

 

1, 2, 3 ….

Ik vind het boek heel prettig geschreven doordat Janny, naast vele leuke adresjes in maar liefst negen (!) Parijse wijken, ook fijne feitjes en wetenswaardigheden vertelt. Dit maakt de beleving tijdens het lezen tot een feestje, samen met de prachtige kleurenfoto’s die zijn  gemaakt door haar (eveneens prachtige!) schoondochter Yokaw Pat. Janny heeft ook nog eens zes eigen recepten opgenomen in dit boek: Éric Kaysers karameltaart, Lenôtres banketbakkersroom, Madeleines, Croque Madame, Reuzenmeringues en Tarte Tatin.

 

Struin door La douce Paris

Dat ook in Parijs vele culturele culinaire invloeden zijn doorgedrongen zie je o.a. in de Arabische-, Japanse- en Jiddische lekkernijen terug. Er is voor ieder wat wils. Struin eerst lekker op je gemak door dit boek en stippel het pad uit dat je wilt bewandelen en de zaken die je graag wil bezoeken.  Zeker weten dat je net als ik aangestoken wordt door de leuke verhalen van Janny en de verleidelijk lekkere foto’s. En of je nu gaat voor ultra chic of wat meer toegankelijk, of voor alles, geniet vooral met volle teugen van La douce Paris en dompel je onder in de heerlijke culinaire ontdekkingsreis in deze romantische stad. Tip: vergeet niet om het boek mee te nemen, het is gelukkig van een mooi handzaam formaat dat in de handtas/rugzak past.

Bon voyage et bon appetit.

 

La Douce Paris | Janny van der Heijden | ANWB | €24,95

 

FOLLOW ME