Njam!, de populaire Belgische kookzender, heeft er al tien succesvolle jaren op zitten. Reden voor feest, en hoe toepasselijk om dit heuglijke feit te vieren met een jubileumkookboek met als thema: feest. Njam!, Zoveel om te vieren belicht gangbare feestelijke momenten, het hele jaar door, die we het liefst vieren met lekker eten en drinken. Pluspunt van dit boek is dat je niet urenlang hoeft te staan zwoegen en zweten in de keuken. Alle recepten zijn toegankelijk en haalbaar met eenvoudige ingrediënten boordevol smaak. Zo blijft er lekker veel tijd over om te genieten. Dit op zich is al een feest toch?! En een feest zonder lekkere drankjes en cocktails is geen feest, dus reken ook op lekkere dorstlessers. Deze zijn bedacht door Njam!-blogger en enorm groot Negroni-liefhebber Yannick Van Dyck.

 

Het culinaire Njam!-team bestaat uit de crème de la crème van Njam!-chefs: Dagny Ros Asmundsdottir, Jan Buytaert, Jeroen de Pauw, Bart Desmidt, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Johan Segers, Jan Tournier, Roger van Damme, Steffi Vertriest en Njam!-blogster Stephanie Bex. Deze talenten staan allemaal in woord en beeld in dit boek, dus geen probleem als dit pas je eerste kennismaking met hen is. Ze vertegenwoordigen zowel de klassieke, hedendaagse als vegetarische en veganistische keuken. Dit boek is derhalve geschikt voor een breed culinair publiek.

 

 

Zoveel te vieren

 

Met meer dan 140 recepten, onderverdeeld in feestdagen uit de vier seizoenen, begint Njam! met het vieren van Moederdag. Denk hierbij aan een lekker verwenontbijtje of een smaakvolle brunch. Smoothies, ontbijtpizza’s, wafels, Mexicaanse pannenkoeken … succes verzekerd.

 

Uiteraard in de lente ook aandacht voor Pasen, waarna de meer Engels georiënteerde Afternoon tea die naar mijn mening het hele jaar door kan worden gebruikt. (Hierbij ook vegan en rawfood hapjes!). En dan voor velen van ons het fijnste seizoen, de zomer, waarin we ‘en masse’ genieten van de rokende BBQ. Naast de salades, vlees en vis vind ik het recept voor Verloren Brood op de BBQ bijzonder.

 

Zoveel te vieren

 

Apero, Kidsfeestjes, de herfst, vieruurtje met de bomma (=grootmoeder/oma bij ons in Nederland), Halloween met griezelige hapjes en dan brrrrr … de koude winter, met troostrijke verwarmende winterkost. En last but not least vieren we in hartje winter hekkensluiter Valentijn (14 februari). Voor degenen die deze Amerikaanse feestdag een warm hart toedragen staan er zinnenprikkelende drankjes als Love Potion, Secret Crush, en een Sparkling Limoncello voor de bruisende liefde ;-). Uiteraard, cliché maar onvermijdelijk, eten in hartjesvorm (hartjespizza’s en hartjeswafels) en een ultieme topper voor chocoladeliefhebbers: Nutella Cheesecake. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen, dus drie maal raden waar ik aanstaande zondag van ga smullen. Ik wens iedereen alvast fijne Valentijn en voor de rest van het jaar veel plezier bij het vieren van alle mooie feestdagen. Kook, eet en geniet van Njam!, want er is Zoveel om te vieren.

 

Njam! – Zoveel om te vieren, meer dan 140 feestelijke recepten voor feestelijke momenten, het hele jaar door | Hardcover, 303 blz. met kleurenfoto’s | prijs €34,99