Dit vuistdikke boek DISHOOM is een geweldig substituut om juist tijdens de oersaaie ‘lock-down’ veilig te reizen. Duik in deze UK-bestseller, die een fijne mix is van kookboek en foodie-reisboek. De auteurs zijn dezelfde gedreven mannen achter de gelijknamige succesvolle restaurantketen in Londen.

 

Frisse aantrekkelijke gerechten uit de moderne Indiase keuken verleiden om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Prima tijdsbesteding tijdens de vele uurtjes thuis, toch?! Geniet vooral ook van de mooie kleurenfoto’s die de couleur locale weerspiegelen, waardoor je vanuit je luie stoel de exotische sfeer kunt opsnuiven.

 

Dishoom Shyama Culinair

 

Dit boek ontving – overigens als enige kookboek ooit – een nominatie voor Waterstones Book of the Year 2019. De Dishoom-keuken met modern Indiaas eten en drinken wordt door de Londense foodies bijzonder gewaardeerd, blijkens de lange rijen voor de deuren van de filialen in de UK.

 

De mannen houden uit pure nostalgie vast aan de naam Bombay, ondanks de naamsverandering naar Mumbai in de jaren negentig van de vorige eeuw. Deze drukke oude havenstad is een smeltkroes vol Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden, die je terug ziet in de breed gevarieerde keuken.

 

In Bombay kun je de hele dag eten, van ontbijt tot aan maar liefst drie diners in de avond. Daarna nog het dessert en drankjes, en het zowat 24/7 verkrijgbare streetfood https://cheska-lekarna.com/genericky-cialis-20mg-online/. In het boek staat dus ook deze indeling, zodat je de sfeer compleet meebeleeft.

 

Okra-frieten, Lassi, diverse toppings voor toast, Masalabonen, en verschillende vlees- en visgerechten staan verleidelijk op de foto’s. Verder, zoals je bij India kunt verwachten, ook flink wat heerlijke vegetarische receptuur. Daarnaast instructies om thuis ook zelf diverse soorten platbrood te maken, zoals Naan, Chapati ect. Met de hulp van DISHOOM (deze naam is overigens afgeleid uit oude Hindi films, waarover meer te lezen in het boek) zet je zelf een lekkere geurige en kleurrijke maaltijd op tafel, of het nu een eenvoudig ontbijt is, een plateau vol straatsnacks of een imponerend diner.

Geniet van deze inspirerende reis door Bombay en kook met plezier!

 

DISHOOM “Lekkers uit Bombay” – Shamil & Kavi Thakrar – Naved Nasir | Kosmos uitgevers | Hardcover, 400 blz., kleurenfoto’s | ISBN 9789021577227 | Prijs: €34,99

 

FOLLOW ME