Nadat in 1950 het eerste De Zilveren Lepel kookboek (Il cucchiaio d’argento) bijzonder succesvol werd gelanceerd, is de populariteit wereldwijd alleen maar gegroeid. In de afgelopen 70 jaar is er een hele serie uit voortgekomen, die samen De Zilveren Lepel familie vormen, waarin de verschillende titels zich richten op aparte onderwerpen of regio’s. Uit deze serie zijn 170 van de bekendste, beroemdste en lekkerste recepten bijeengebracht in De Zilveren Lepel Classic.

 

De meerwaarde in deze uitgave is dat al deze recepten zijn voorzien van extra informatie over de oorsprong, regionale variaties en bereiding. Er staan ook veel nuttige tips om je de kunst van het organiseren eigen te maken, evenals voor de menukeuze, tafeldektips, het kiezen van de beste pannen en potten, uitleg over de verschillende soorten, gebruik van apparatuur, kooktermen etc. Al deze informatie en ook de basisrecepten zijn met name bijzonder nuttig voor de beginnende thuischef. Doe er je voordeel mee, voor een optimaal wauw-resultaat qua kookkunsten en tafelen met je gasten.

 

Eten Food Shyama Culinair

 

De kleurrijke foto’s bij een groot deel van de recepten doen watertanden. Boordevol verse producten en prachtig kleurrijk, de bekende kenmerken van de Italiaanse keuken. Italianen genieten uitgebreid van hun maaltijden, van voorgerechten, de eerste gang (primi piatti), tweede gang (secondi piatti) en allerhande heerlijke bijgerechten (contorni). Na al dit buikvullende heerlijks is er zelfs nog ruimte voor een dessert (dolci).

 

Door de brede variatie is er voor ieder wat wils in dit boek, variërend tussen Siciliaanse rijstkroketjes (Arancini alla Siciliana) die doen denken aan onze Hollandse bitterballen, veel pastagerechten, foccacia, panzanella, risotto, soepen, vis, vlees en desserts (o.a. diverse taarten, ijs en natuurlijk de beroemde tiramisu!).

 

Geniet van dit prachtige vuistdikke inspirerende boek en waan je even in Italië. Veel lees-, kook- en eetplezier!

 

FOLLOW ME