Kijk naar de leuke cover van dit boek en zie hoe Charlotte de Jong, bekend van haar gelijknamige succesvolle Blog Charlie’s Kitchen, geniet van een glas wijn. Denk je nu door de ondertitel 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans: kan dat glas wijn dan wel? Jazeker, en dat is het verfrissende aan haar filosofie. Een gezonde leefstijl èn genieten kunnen prima samen, en haar missie is om mensen hiertoe te enthousiasmeren. Dit doet ze overigens niet zomaar uit het luchtledige. Charlie is gecertificeerd voedingsdeskundige en balanscoach en weet beroepshalve hoe je meer uit je leven kunt halen. Haar sleutelwoorden zijn Energie en Balans, en ze weet op prettige wijze over te brengen hoe je dit kunt bereiken in je leven.

 

Wat ik ook luchtig vind zijn de quote’s die een hart onder de riem steken. ‘Zie de wereld als een lopend buffet, schep op wat je energie geeft’. Of deze: ‘Er is geen snelle manier om de beste versie van jezelf te worden’. Leuk om ze op te schrijven en ergens zichtbaar (bijv. op je koelkast) te hangen, als reminder en motivatie-boost.

 

Om de kennis en recepten in dit boek maximaal te benutten geeft Charlie uitleg hoe het boek werkt. De recepten zijn ingedeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Startend met een goed Ontbijt, essentieel! Dan de Lunch, Diner en de broodnodige tussendoortjes voor de lekkere trek. Verder deelt ze haar favoriete ‘badass guilty pleasures’. Haar 10 Golden Rules voor balans #echtinbalans zijn een soort 10 geboden-tips voor houvast in je dagelijkse (voedings)patroon.

 

Charlie's kitchen

 

Charlie’s recepten zijn makkelijk, snel klaar, kleurrijk en bijzonder aantrekkelijk om te zien. Ik kwijl bijna bij de fotogenieke gerechten, zoals de Groentequiche met zalm, zoete aardappel en tuinerwten. En dan de snelle Pizza met champignons en Mozzarella, of haar Borrelbrood met kaas en knoflook, en dan die gruwelijk lekker uitziende Hemelse Brownies met pinda’s …. Ik kan zo nog wel even doorgaan!

 

Heb jij behoefte aan meer energie en balans, en wil je op een ontspannen manier koken en genieten, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is deze Energie-Balansbijbel absoluut een aanbeveling.
Succes!

 

Charlie’s Kitchen – Charlotte de Jong | Uitgeverij Becht | Hardcover, Fullcolour, 224 blz. | prijs €21,99

 

FOLLOW ME