Dat de Mediterrane keuken, en in dit geval de Italiaanse, razend populair is, staat buiten kijf. Hier profiteert ook restaurantketen Big Mamma van, waar gedreven jonge chefs allerhande klassiekers van een eigentijdse twist voorzien. Hun populariteit steken ze dan ook niet onder stoelen of banken, ze verwerken het regelrecht in hun tweede titel, Big Mamma’s Cucina Popolare. Geen vertaling nodig toch …

 

Door de moderne draai hebben de gerechten ook leuke hippe namen, zoals bijv. Dipsy Winky. Deze Winky heeft niets te maken met de Teletubbies, maar alles met een verrassende dip van ansjovis en ricotta. En zo zijn er meer dan 130 lekkere recepten die thuis goed te maken zijn. De chefs geven zo hun eigen waardevolle tips om van alles zelf te maken en te doen, van het uitzoeken van de beste groenten/fruit tot aan hoe we een stuk rundvlees perfect kunnen bakken, of zelf lange vingers te maken voor tiramisu.

 

Eten, Recepten
Dit vuistdikke boek heeft een handig leeslint en is overzichtelijk ingedeeld. Startend met passie voor het vuur, daarna antipasti, insalate (salades), pizze (pizza), primi piatti (pasta en risotto) secondi piatti (vlees en vis) en dolci (desserts en andere zoetigheden). Ook inspiratie voor brunch en aperitivi, waaronder ook de in Nederland populaire Espresso Martini! De alfabetische index maakt zoeken in dit dikke boek supermakkelijk. Duidelijk is dat er niet alleen met passie is gewerkt aan dit boek, maar ook goed over de gebruiksvriendelijkheid is nagedacht!

 

Deze opvolger van het eerste Big Mamma kookboek vind ik, als groot liefhebber van de Italiaanse keuken, derhalve wederom een musthave. Ik werd al direct blij door de prachtige kleurrijke cover, doorspekt met vrolijke fladderaars. En dan de fotografie, waar al het heerlijks fantastisch vanaf knalt op prachtig servies … kortom, ik ben groot fan van Big Mamma. Ik hoop, wanneer corona eindelijk achter de rug is, een keer bij Big Mamma te kunnen gaan eten. Maar vooralsnog kan ik heerlijk thuis aan de slag met dit mooie boek, waarin het enige probleem is dat ik niet weet waarmee ik moet beginnen, omdat alles en dan ook echt alles er verrukkelijk uitziet.

 

Big Mamma’s Cucina Popolare – Big Mamma | uitgever Good Cook | ISBN 9789461432377 | Hardcover, 380 blz. | €35,-

 

FOLLOW ME