Review Bella Italia – Nicky Pellegrino

Ik las weer eens een feelgood roman en ik genoot van de zonnige Italiaanse sfeer in Bella Italia. Een ode aan de liefde, familie en de Italiaanse keuken, staat er op de vrolijke kleurrijke cover. En op de achterflap staat: ‘Een boek als een frisse pastasalade op een mooie zomerdag”. Zeg niks meer, dacht ik en dook meteen met mijn neus in het boek. Juist omdat ik al eerdere boeken van Nicky Pellegrino las, wist ik dat ik fijne leesuurtjes voor de boeg had. Potje thee en koekjes erbij …. ultieme ontspanning!

 

Nicky Pellegrino groeide op in Engeland en woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland, maar haar wortels liggen in het zuiden van Italië. Elke zomer gaat ze terug voor een familiebezoek, de beste mozzarella en nieuwe inspiratie voor haar boeken. Ze heeft dit verhaal opgedragen aan haar Engelse moeder en Italiaanse vader. Hun ontmoeting in Rome was het zaadje voor dit verhaal, dat ze verder heeft uitgewerkt in een verder fictief familieverhaal met dito personages.

 

In dit verhaal zorgt een vete tussen twee voormalige vrienden dat hun inmiddels volwassen kinderen geen contact met elkaar mogen hebben. Natuurlijk zorgt Cupido ervoor dat de dochter van de een verliefd wordt op de zoon van de ander. Omdat Pepe, de vader van Pieta, niks kwijt wil over de reden van zijn ruzie met Gianfranco, de vader van Michele, moet ze bij haar moeder te rade. Beetje bij beetje komt de waarheid aan het ligt, en de vraag is of er een toekomst is voor Pieta en Michele. Onderwijl meandert het verhaal tussen Italië en Little Italy in Engeland, en de sfeerbeelden doen je verlangen naar een reisje naar de Laars.

 

Dat het verhaal zich deels in een restaurant afspeelt vind ik extra leuk, evenals de paar lekkere Italiaanse recepten die in het boek staan. Ze passen naadloos in het verhaal, dus denk niet dat dit een kookboek is. Verwacht een roman waar je enorm trek door krijgt, waan je in het zinderende zomerse Rome en volg de levensloop van de personages. Gegarandeerd een paar uurtjes fijn leesplezier. En zoals bij feelgood meestal het geval is, is het einde geen grote verrassing. Maar het gaat om de reis, niet om de eindbestemming, dus veel leesplezier gewenst!

 

 

Bella Italia – Nicky Pellegrino (oorspronkelijke titel The Italian Wedding) – Nicky Pellegrino | De Fontein Roman & Spanning | Paperback, 292 blz. | prijs € 19,99

 

FOLLOW ME