O, dennenboom – Jacques Vriens

Jacques Vriens werd geboren in ’s-Hertogenbosch op 26 maart 1946. Hij heeft gewerkt als onderwijzer en was vanaf 1983 directeur van een basisschool. Duidelijk dat hij zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van kinderen.

 

In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime kinderboekenschrijver.  In 1984 schreef hij O, dennenboom, dat nu – vanwege de vijfentwintigste druk – in een eigentijdse  uitgave opnieuw is uitgebracht, met mooie illustraties van Marja Meijer.

 

Op de achterflap van deze herziene editie staat:
“Als Sinterklaas weg is, wordt het Kerstmis,’ vertelt Lieke haar kleine broertje Sam. Overal zie je kerstbomen, hangen kerststerren voor het raam en worden kaarsjes aangestoken. Sam begrijpt nog niet zo veel van ‘Kersumus’ en het kindje in het schuurtje, maar gelukkig weet Lieke er
al veel meer van, zodat ze het hem mooi uit kan leggen. Ze versieren de boom en mama vertelt een mooi, oud verhaal over de geboorte van een kindje in een stal. Natuurlijk zingen ze ook oude en nieuwe kerstliedjes en er komt een wel heel bijzondere kerstman op bezoek …”

 

Deze leeftijdloze en tijdloze klassieker van meesterverteller Jacques Vriens zal ieder kind in vervoering brengen. Kerst is een magische tijd, helemaal vanuit kleuteroogjes bezien. Vriens verwerkt maatschappelijke thema’s in zijn verhalen. In dit verhaal zorgen de kinderen op een lieve manier dat hun oude buurman niet alleen is met Kerst.

 

Dit boek is een aanrader voor jonge lezers en kinderen die graag worden voorgelezen. (En stiekem ben ik er als volwassene ook dol op!)

 

O, dennenboom – Jacques Vriens | Nederlands | genre kinderboek kerst | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf | Hardcover met illustraties | €9,99

FOLLOW ME