Popcornfalafel, wat een top idee! Mascha en Ronald aten dit ooit bij Restaurant Neni in Amsterdam en ik voel me een enorme bofkont dat ik dit lekkere, smakelijke en luchtig sappige hapje bij hen thuis heb mogen eten. Ik ben het met ze eens dat de doorsnee falafel doorgaans een droge hap is, maar deze … Oeh la la mensen, fingerlicking good. Ik beken dan ook eerlijk dat ik schaamteloos heb zitten schransen, verdomd moeilijk om je fatsoen te bewaren bij zoiets verrassends!

Klik hier voor mijn verslag met foto’s van de lekkere lunch bij Ronald Giphart en Mascha Lammes thuis, incl. mijn review over hun prachtige boek.

Met toestemming van Anouschka Peterink van communicatiebureau Kip en Ei mag ik een recept naar keuze uit De Wereld Thuis met jullie delen. Niet gek dat ik dus voor dit verslavende hapje heb gekozen. Wees dus gewaarschuwd … ­čśë

Ronald Giphart Shyama Culinair

Recept POPCORNFALAFEL

 

Ingredi├źnten voor 18 stuks

  • 100 g zoute popcorn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 bosje peterselie, grofgehakt
  • 1/2 bosje koriander, grofgehakt
  • 300 g mais uit blik, uitgelekt
  • 45 g maizena
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 tl zeezout
  • 75 ml koolzuurhoudende mineraalwater
  • olie om in te frituren

Benodigdheden: Keukenmachine

 

Bereiding

Maal 65 gram popcorn fijn in de keukenmachine en schep over in een ruime beslagkom. Maal vervolgens de knoflook, de chilivlokken, de kruiden en de mais in de keukenmachine fijn en voeg bij het popcornmeel. Voeg de maizena, het limoensap en het zeezout toe en roer goed door. Stamp de resterende popcorn iets fijner en doe dit met het mineraalwater bij het maisdeeg. Meng alles tot een egaal deeg. Verwarm de olie in een ruime pan tot 170 graden Celsius. Schep een eetlepel deeg, vorm hier op de lepel een balletje van en laat voorzichtig in hete olie zakken. Herhaal dit met de rest van het deeg. In totaal worden het ongeveer achttien balletjes. Frituur ze in porties van zes, in ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op bakpapier.

Lekker als borrelhap en als vulling voor pitabroodjes.

 

FOLLOW ME