Wellicht heb je mijn review over het Jack Fruit recepten-/kookboek van Jessica Lek al gelezen. Zo nee, klik dan hier. Met toestemming van uitgeverij Good Cook mag ik het smakelijke recept van JackFruitNuggets met jullie delen. Lekker voor jong en oud, want hey, wie watertandt niet meteen bij nuggets?!

 

Shyama Culinair

 

JACKFRUITNUGGETS met Mangochutney

Vegetarisch | Bereiden: 30 minuten + marineren: 1-2 uur + wachten: 45 minuten | Voor 4-6 personen (zo’n 16 stuks)
(Voor meer verdubbel je uiteraard de hoeveelheden, dat moge wel duidelijk zijn.)

 

INGREDIËNTEN

  • 2 blikjes jonge jackfruit (à 550g) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el plantaardige olie
  • 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje cayennepoeder
  • 1 el tamarindepasta
  • 200 g beetgaar gekookte pompoenblokjes, goed uitgelekt
  • ca. 6 el zoeteaardappelzetmeel (toko of online)
  • plantaardige olie om in te frituren (bijv. arachideolie)
  • mangochutney, om erbij te serveren

 

CRISPY KORST

  • 100 g zoeteaardappelzetmeel (toko of online)
  • 100 g cornflakes, grof verkruimeld
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 6 eiwitten, losgeklopt

 

Mijn persoonlijke tip: handig om alvast de keukenmachine, drie diepe borden en de frituurpan paraat te hebben op het aanrecht, evenals de zoutmolen om het jackfruitmengsel straks op smaak te brengen. Ik vind het altijd prettig werken wanneer alles al klaarstaat.

 

BEREIDING
Meng de jackfruit in een grote kom met de olie, gember, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en tamarinde. Schep er de pompoenblokjes door en dek af met huishoudfolie. Laat het mengsel minstens 1 tot 2 uur marineren. Maal daarna het jackfruit-specerijenmengsel in de keukenmachine tot een grove puree. Schep er 6 eetlepels zoeteaardappelzetmeel door en breng verder op smaak met zout. Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat ovale vormpjes van 5 tot 6 cm van het jackfruitmengsel en zet ze ca. 45 minuten in de vriezer. Meng voor de korst 50 g van het zoeteaardappelzetmeel met de cornflakes in een diep bord. Strooi de rest van het zetmeel in een ander diep bord en meng er de chilivlokken door. Schenk de losgeklopte eiwitten in een derde bord. Haal de nuggets eerst door het zoeteaardappelzetmeel en dan door het eiwit. Schud het teveel aan eiwit eraf en haal vervolgens door het cornflakesmengsel. Ga door tot je alle nuggets hebt bedekt. Verhit een frituurpan tot 160 graden Celsius. Frituur de nuggets in porties van 4 tegelijk. Wacht tussentijds steeds tot het frituurvet weer de juiste temperatuur heeft bereikt. Lekker met mangochutney.

 

Jackfruit – Jessica Lek | Good Cook | hardcover, kleurenfoto’s, 86 blz. | ISBN: 9789461432322 | prijs €14,95

FOLLOW ME