Wegens succes gebundeld

Uitgeverij Ploegsma heeft de eerder verschenen kinderkookboeken Lekker opscheppen! en Lekker uitpakken! van Karin Luiten opnieuw uitgebracht in deze mooie bundeling. Niet alleen de teksten en recepten zijn van Karin’s hand, maar ook nog eens de massa’s bijzonder leuke en grappige illustraties. Kinderen zullen er enorm van genieten, evenals van de puzzels, moppen, tips en last but not least de lekkere, goed uitgewerkte en uitgelegde recepten.

 

Interactief, leerzaam en lekker laagdrempelig

Een interactieve bundel dus in klare taal en beeld, met evenzo duidelijke uitleg, leuke kwinkslagen en gezellig laagdrempelig. Beginnend met ‘Waarom zou je koken?’ En ‘Eerst even dit’ vol handige tips over het goed lezen van een recept, het wassen van de handen etc. Verder attendeert ze de jonge kok op een aantal GMT’s in het boek, Grote mensen Tips die gerechten wat spannender (kunnen) maken. Geen must dus, maar een aanbeveling voor een keer wat anders. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook hier voor het leren koken zonder pakjes en zakjes. Vers, lekker èn gezond, dat is Karin’s credo!

 

Het grote kinderkookboek - Karin Luiten

 

Info over Karin Luiten

Het kan zijn dat je Karin Luiten nog niet kent, ondanks het feit dat ze al heel bekend is in Nederland. Daarom hier een kleine kennismaking met informatie die ik van de site van uitgeverij Ploegsma heb geplukt.

“Karin Luiten heeft van haar hobby’s haar beroep gemaakt: ze kookt, schrijft en tekent de hele dag door. En dat terwijl ze ooit talen studeerde en daarna jarenlang werkte bij de opera en een tijdschriftenuitgeverij! Als hobby begon ze in 2005 haar eigen website, vol recepten en vrolijke illustraties, www.kokenmetkarin.nl. Dat bleek zo’n succes, dat ze haar baan heeft opgezegd en sindsdien alleen nog maar leuke dingen doet onder de naam Koken met Karin.

Karin schrijft voor haar eigen website en weblog en maakt ook handige kookvideo’s. Ze schrijft voor de krant ( Trouw), en ook voor verschillende tijdschriften. Ze heeft intussen een hele rij kookboeken en scheurkalenders gepubliceerd en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse culi-wereld! Vooral haar strijd tegen koken ‘uit pakjes en zakjes’ heeft veel aandacht getrokken in de media.”

 

Leuke kadotip boordevol variatie

Met de feestdagen in het vooruitzicht is deze bundel een leuke kadotip waarmee niet alleen je kind(eren), maar ook jij of jullie veel plezier aan zal/zullen beleven. Hoe leuk als er spontaan lekkere stamppot, sappige pompoenkoekjes, een stapel heerlijke pannenkoeken, pastagerecht, loempiaatje of iets anders uit dit boek in je keuken wordt gekookt. Help de kleintjes een handje ermee en lees samen uit het boek. De grotere kinderen zullen zich prima behelpen en zich een flinke kok voelen. Een mooie boost voor hun culinaire opvoeding. Extra voordeel: kinderen eten makkelijker hun bordje leeg wanneer ze betrokken zijn bij het bereiden van de maaltijd.

https://kinderboeken.nl/boek/het-grote-kinderkookboek/

 

Het grote kinderkookboek – Karin Luiten | Ploegsma Kinder- & Jeugdboeken | Hardcover met illustraties, 252 blz. | € 19,99

 

FOLLOW ME