Ik moet iets opbiechten. Ik heb half Europa  doorkruist, maar ben nog nooit naar de Euromast in Rotterdam geweest. Herkenbaar of is dit heel erg?!

Shyama Culinair

De uitnodiging via persbureau Miss Publicity voor een perslunch met journalisten en bloggers aldaar was een mooie gelegenheid voor een eerste bezoek voor mij. Frank was er al vaker geweest. Het was een warm welkom in de nieuwe conceptstore met hippe koffiebar, die op die middag voor de genodigde pers werd opengesteld. Zo’n ongedwongen perslunch is fijn om de sfeer op te snuiven en rond te kijken in de nieuwe conceptstore.

Terwijl een diversiteit aan heerlijke lunchhapjes en drankjes voorbij kwam, luisterden we naar Souâd El Hamdaoui,  de sympathieke directeur van de Euromast. Ze benadrukte dat de verbouwing/verbetering van de conceptstore en koffiebar niet alleen gericht is op toeristen, maar ook voor dagjesmensen, gezinnen én alle Rotterdammers daar. 

 

Euromast Rotterdam

Ik vind de sfeer door de stijlmix tussen industrieel en de wat zachtere ronde vormen heel gezellig en knus. Het nodigt uit om daar fijn koffie te drinken, iets lekkers van Dudok(!) te snoepen en rond te neuzen naar leuke spullen en zoete kadootjes. Even binnenlopen voor een “koffietje to go” is overigens ook mogelijk. Ideaal als je daar in de buurt bent. 

Euromast Rotterdam

De indrukwekkende Euromast die maar liefst 185 meter hoog is biedt boven een fraai uitzicht over de Rotterdamse skyline. Echt voor daredevils, want met mijn hoogtevrees niks voor mij. Ik word al duizelig op een keukentrapje, dus nam Frank het galant op zich om daar foto’s te maken. Kijk maar wat je onder andere ziet vanaf de iconische uitkijktoren. Het biedt een spectaculair  panoramisch uitzicht over Rotterdam. 

Shyama Culinair

Het was een fijne middag met lekkere hapjes in een mooie omgeving. We gingen huiswaarts met een goodiebag gevuld met producten uit de nieuwe conceptstore. Bedankt Miss Publicity voor de uitnodiging.

Goodiebag

Extra info over de Euromast
Dit jaar viert de Euromast haar 62e verjaardag. De Euromast is sinds 1960 internationaal bekend. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. De Euroscoop waarmee je helemaal tot aan de top kunt zoeven wordt op dit moment gerenoveerd, maar zal vanaf juli nog spectaculairder worden heropend. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Sinds dit jaar is de Euromast onderdeel en flagship store van Magnicity, een partij die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet.