Kidsproof

Chef, worstenmaker, columnist èn papa Samuel Levie weet als ervaringsdeskundige hoe lastig het kan zijn om bij een dreumes, peuter/kleuter gezond eten naar binnen te krijgen. Heel vindingrijk verzon hij verhaaltjes voor zijn dochtertje en verstopte groente en fruit in leuk uitziende hapjes. Met succes, want het dametje eet nu bijna alles, aldus Samuel in zijn voorwoord. Hieruit kunnen we concluderen dat de creatieve recepten 100% kidsproof zijn, en bijna alles (m.u.v. een aantal hapjes voor de allerkleinsten) is door het wat op te pimpen met zout, peper en kruiden ook prima geschikt voor de rest van het gezin.

 

Interactief

Eten met Nijntje laat zien hoe leuk spelenderwijs leren over eten kan zijn. In maar liefst vijf inspirerende verhaaltjes maakt je kleintje kennis met Nijntjes moestuin; boodschappen doen met Boris; wat eet jij Nijntje; de tuin van tante Trijn en Hoera! het is feest. Na ieder verhaaltje volgen diverse recepten waarin de focus vooral ligt op groenten en fruit, met hier en daar wat vlees en vis. Vragen als ‘waar komt melk vandaan’, ‘hoe groeien doperwtjes’ als ook samen boodschappen doen en koken zijn een fijne interactie met je kind. Belangrijk is dat gezond lekker kan zijn en lekker ook gezond kan zijn. Extra stimulans: als Nijntje het lust ….

 

Koken Kookboeken recepten

 

Recepten

Met maar liefst 40 recepten is er genoeg keus om elke dag iets lekkers te maken. Een willekeurige greep: Wortelsaté, pastinaaknuggets, kipgehaktballetjes in tomatensaus, viskoekjes, polentafrietjes, roze stamppot, bietencake, pasta frittata, perziktaartjes, gevulde appels, zalmpakketjes, worteltjestaart … lekker hè! Een extra visuele prikkel voor de allerkleinsten is het leuke regenboogleeslintje dat perfect matcht met de pureegenboog.

Tip: leuk cadeau voor de feestdagen, een verjaardag of als kraamcadeau.

 

Eten met Nijntje – Dick Bruna • Samuel Levi | Mercis Publishing | hardcover met kleurenillustraties en -foto’s, 144 blz. | prijs €19,95

 

FOLLOW ME