THE CURRY GUY EASY | DAN TOOMBS | UITGEVERIJ GOOD COOK |

Breekt het angstzweet je spontaan uit als je alleen al denkt aan het bereiden van een Indiase maaltijd? Troost je, je bent vast niet de enige, want ondanks het grote succes van het kookboek The Curry Guy, de alias van foodblogger Dan Toombs, kreeg hij meermaals de vraag of het niet simpeler kon. En ja, dat kon en dat deed hij voor de liefhebbers van deze geurige, kleurrijke keuken. Hij ontwikkelde en testte hoogstpersoonlijk (net als voor zijn eerste boek) meer dan 100 recepten voor deze versimpelde versie die zelfs de beginnende kok moeiteloos over de keukendrempel trekt: The Curry Guy Easy.

Na het lezen van dit mooie boek krijg je vast acuut zin om te gaan koken, en niet in het minst door de verleidelijke kleurenfoto’s van Kris Kirkham. Controleer even je voorraad en lees bij twijfel over de benamingen de ingrediëntenlijst achter in het boek goed door voordat je aan de slag gaat, wellicht moet je eerst nog wat boodschappen doen. En ook hier geen paniek, het merendeel van de ingrediënten is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Fijn detail is dat hij de keus biedt tussen een snelle basiscurry die niet aan smaak inboet èn een complexe versie, die overigens in grote hoeveelheden van wel drie liter kan worden gemaakt en in porties ingevroren. Dit blijft wel drie maanden goed in de vriezer, ideaal om op basis van je zelfgemaakte complexe saus toch snel te kunnen koken op drukke dagen! En schrikt dit je af, kies dan voor de snelle basiscurry, easy!

De diversiteit aan recepten, vegetarisch, vis en vlees in dit kookboek maakt het prettig om te kiezen waar je trek in hebt. Ga je voor de Tandoori chicken, Goaanse Vindaloo met varkensvlees, Mantsjoerijnse Gobi (dubbel gefrituurde bloemkool), snel en simpel zelfgebakken Naanbrood of … de keuze is reuze! Je kunt natuurlijk ook meerdere gerechten kiezen voor een leuke Indiase thema-avond met vrienden en familie. Laat iedereen gezellig meehelpen en geniet van de voorpret en gezelligheid. Waar je ook voor kiest, succes is in ieder geval gegarandeerd met The Curry Guy Easy. Breng een stukje India op tafel en geniet!

Dan Toombs, The Curry Guy, is ook te volgen:

Blog www.Greatcurryrecipes.net en op social media @thecurryguy.

 

The Curry Guy Easy | Dan Toombs | Uitgeverij Good Cook | Prijs €20,95

Hardcover met kleurenfoto’s, 160 blz.

Nederlandse vertaling Kim Steenbergen

Culinaire Redactie Inge van der Helm

Genre Kookboek / India / Indiaas / Azië

ISBN 978-94-6143-206-3

Verschenen februari 2019

 

FOLLOW ME