DoDo Café Rotterdam – Love Birds after summer event.

We kijken terug op een gezellige nazomeravond bij DoDo Café Rotterdam, gelegen op een steenworp afstand van het Centraal Station. Makkelijk bereikbaar, ook per auto, zoals wij deden vanuit Den Haag. Deze avond werd georganiseerd door PR bureau Miss Publicity (MP) en Tan Do (DD), eigenaar van DoDo Café.

 

DoDo Café Rotterdam

 

De insteek:
“Met het Love Birds after summer event willen wij mensen opnieuw bij elkaar brengen en mooie momenten samen delen, na een zomer waarin velen even waren uitgevlogen”, aldus Clarissa Slingerland (MP) en Tan Do (DD). Love Birds zal dan ook een jaarlijks terugkerend evenement worden waarbij paradijsvogels en culinaire hoogvliegers samenkomen.”

 

Restaurant DoDo opende in 2019 haar deuren en is sindsdien een populaire spot in Rotterdam. Dit werd in 2021 al bestempeld met de winst van de Entree Award voor Best New All Day concept. Dat de horeca op slot moest door de lockdown is inmiddels geschiedenis. En DoDo café is, in tegenstelling tot de uitgestorven vogel, helemaal Alive & Kicking!

 

DoDo Café Rotterdam

 

Eigenaar Tan Do bezit nog twee andere restaurants, Little V. Deze Vietnamese restaurants zijn gevestigd in Rotterdam en Den Haag. Zijn mega grote DoDo cafe, dat verdeeld is over twee verdiepingen, heeft hij in diverse stijlvolle kamers, met dito namen, onderverdeeld. Deze lopen vloeiend in elkaar over, met als verbindende factor massa’s vintage en antiek, harmonieus vermengd met Oriëntaalse invloeden. Ook zijn oude Japanse kimono’s hebben een prominente plek gekregen.

 

DoDo Café Rotterdam

 

Het interieur doet organisch gegroeid aan, maar niets is minder waar. Tan en zijn team hebben vijf maanden keihard gewerkt om dit resultaat te creëren. En het mag er wezen, want ondanks de vele oud Nederlandse meubels ademt DoDo een on-Nederlandse vibe.

 

DoDo Café Rotterdam

 

De stijlvolle cocktailbar heeft een geheel eigen karakter in de sfeer van de Amerikaanse roaring twenty’s. De bar, de lampen, het materiaalgebruik, de meubels, de vlotte bartenders, muziek …. een compleet plaatje dat uitnodigt voor een drankje en hapje.

 

DoDo Café Rotterdam

 

In de grote semi-transparante keuken staat de Rotterdamse chef Christiaan van der Steen. We mochten zijn nieuwe signature dishes – met Mediterrane en Exotische/Oosterse invloeden – proeven. Dit shared-dining concept verbindt tafelgenoten en is ook onderwerp voor leuke gesprekken.

 

Wij vinden DoDo een prachtig vintage eet- en drinkpaleis waar sfeer, kwaliteit en gastvrijheid voorop staan. DoDo is een aanbeveling voor fijne uurtjes ontspanning. Voor Love Birds, voor groepen, voor gezinnen, voor feestjes of gewoon, omdat je zin hebt om te gaan. Wij verheugen ons stiekem al op volgend jaar, voor het tweede Love Birds after summer event.

Shyama & Frank

Je kunt hier de site van DoDo inzien.