Dit jaar hing het aan een zijden draadje of de jaarlijkse CuliPersLunch (CPL) wel door zou gaan. De organisatoren, deelnemende bedrijven, uitgevers èn alle foodies boften enorm, want daags na de CPL op 28 september jl. kwam de overheid met strengere coronamaatregelen. Nog net geen roet in het eten dus ….

 

Ik kon er dit jaar, vanwege een andere afspraak in Amsterdam, niet bij zijn. Ik mocht wel even tussendoor twee goedgevulde goodiebags ophalen bij de Amsterdamse Kookfabriek. Het was, net als vorig jaar, weer een klein feestje om het thuis allemaal uit te pakken.

 

Culiperslunch, eten

 

Wederom opvallend is de enorme hoeveelheid aan duurzame Vegan producten, die flink terrein winnen in Voedselland. Denk aan Karma Shoarma, vegan gehakt, botanic bites …. En voor de niet vegans/flexitariërs zaten er lekkere Zeeuwse Oesters, gerookte paling en worstjes van duurzaam gehouden varkens.

 

Omdat ik niet had gerekend op zoveel producten had ik, zoals elk weekend, mijn koelkast goed gevuld met boodschappen. Hierdoor “moest” ik, leuk voor mijn vrienden, aardig wat producten uitdelen, want verspilling, daar doen we bij mij niet aan! Ik kreeg goedkeurende appjes, dus of het nou om de oesters of vegan gehakt ging, iedereen ging los en de smaak bleek raak!

 

Culiperslunch, eten

 

Een lekkere verrassing vond ik het zakje Gebbetjes, Amsterdamse snoepjes met ‘de smaak van de stad’. Leuk detail is dat ik vorig jaar aanwezig was bij de Amsterdamse Foodpitch, waar deze snoepjes als winnaar uit de bus kwamen. Het Haagse Hopje heeft er een geduchte concurrent bij. En ssshhh, aan niemand zeggen dat ik als Haagse verzot ben geraakt op de Gebbetjes 😉

Zoals je op de fotocollages kunt zien hebben enorm veel bedrijven en merken hun bijdrage geleverd. Hiervan staat een heel overzicht op de site https://culiperslunch.nl.

Met dank aan Marcus Polman van PR Nieuwe Haring, Pitch PR en alle gulle bedrijven. Tot volgend jaar!

 

FOLLOW ME