Borrelen anno Nu

Susan Aretz introduceert in dit boek haar visie op Next level borrelen, met hapjes en drankjes voor ultiem borrel(plank)plezier. Leuk detail is dat haar dochtertje dit concept bedacht, waarna Susan aan de slag ging. Het resultaat is dit boek met maar liefst 70 borrelhapjes èn heerlijke drankjes op thema en op type hapje. Ook aan de fervente BBQ-liefhebber is gedacht, met een heuse BBQ-borrelplank, incl. lekkere drankjes, ook zonder alcohol. Dus of je nu iets bijzonders te vieren hebt, zin hebt in een High wine plank of neigt naar iets makkelijks, borrelen kan elke dag. De keuze ligt bij jou, al naar gelang je trek, stemming en beschikbare tijd, want de receptuur varieert in moeilijkheidsgraad.

 

Nederland Lekkerland

Susan heeft naast andere keukens ook de Nederlandse goed vertegenwoordigd. En niet alleen in food, maar ook in drank, waarbij wijn, bier en gin van Hollandse makelij in de schijnwerper. Kaas en worst, onze ‘old time favourites’, komen in een vernieuwt en ambachtelijk(er) jasje op de plank. Andere bekende klassiekers zoals het gevuld eitje en worstenbroodjes zijn idem geüpgraded.

 

Borreltijd next level bites & drinks voor de ultieme borrel Susan Aretz Shyama Culinair

 

Plenty variatie

Voor ieder wat wils in dit boek, of je nu vega(n), visliefhebber of fervent vleeseter bent. Kies verder uit Landenthema’s (o.a. Nederland, Berlijn, Tel Aviv, Nordic), als ook uit een Streetfood-, Gemakkelijke-, Gezonde-, Familie-, High Wine-, Impress your Friend- en een BBQ plank. Tot slot een hoofdstuk vol lekkere cocktails en mocktails, van een klassieke Gin-Tonic tot een Thaise Theemocktail. Het idee voor deze  mocktail kreeg Susan via theesommelier Kiona Malinka van Crusio Thee.

 

Medewerking van Culinair-experts

Daar waar een product of ingrediënt lastig of helemaal niet verkrijgbaar is in Nederland geeft ze goede vervangtips, zoals bij de Duitse curryworstjes. Bij de Tel Avivplank staat tevens een recept dat ze kreeg van chef Avi Amihai van het Amsterdamse restaurant Bardak. Susan heeft voor dit boek ook samengewerkt met culinaire experts als Janny van der Heijden, Yvette van Boven, Mathijs Vrieze èn haar eigen slager. Tevens noemt ze veel merken en leveranciers, waardoor het boodschappenlijstje makkelijk op te stellen is. Het kan wellicht commercieel overkomen, maar ik zie het als een welkome aanvulling die uren zoeken in winkels voorkomt. Dus dank je wel hiervoor Susan, zo blijft er wat mij betreft kostbare tijd over voor borrelplezier!

 

Borreltijd – Susan Aretz | uitgeverij Nieuw Amsterdam |Hardcover, 160 blz. met kleuren foto’s | € 20,99

 

FOLLOW ME