Ding Dong … Pakketje voor u

Mij zul je niet snel bier zien drinken, loop ik altijd te toeteren. Tot nu dan, want onlangs stapte ik uit mijn wijnbubbel en vroeg – heel gewaagd voor mijn doen – een bierproevertje aan. Ik kreeg via PR-bureau Miss Publicity twee flesjes ‘Gin infused Belgian Blond’ van de Scheldebrouwerij toegestuurd. In de rinkelende doos die de postbode bracht zat ook nog een mooi bierglas, dat wonderwel de reis naar mijn huis had overleefd. Blij ei dus, en aangezien het bier flink koud was (bewaren ze bij PostNL de pakketten in de koelruimte?) en de 5 in de klok stond was het hoppa, open met die flesjes.

 

Bier Ginnegapper Shyama Culnair

Een kruising tussen Belgisch blond bier en Dry Gin

Ik weet dus (nog) niet hoe je een glas bier perfect moet inschenken, er kwam een enorme kraag in het glas. Hoort dit zo? Anyway, na een voorzichtige slok en een dot schuim op mijn bovenlip keek ik mijn man lachend aan. Het smaakte me!! Wie had dat gedacht, want ik drink doorgaans echt never nooit bier. Iets met wat de boer niet kent …. Ik ben echt blij verrast, ook door de frisse citrustonen, iets botanisch èn de gin. Op het flesje staat ook koriander, maar dat proefde ik niet echt. Wellicht maar goed ook, want dat vind ik altijd naar zeep smaken …

 

Bier geeft plezier

Dit kruidige bier met een flink alcoholpercentage (8,7%) combineert volgens de brouwer uitstekend met: kruidige keukens, noten, pikante kazen, tropisch en gedroogd fruit, woordgrappen en goedlachs gezelschap. Ik zou bijna denken dat dit biertje speciaal op mij is afgestemd, ik kook regelmatig heerlijk Indisch, ben dol op pikante kazen, en dat gedroogde fruit krijg ik er ook zonder problemen in. Dat van die woordgrappen en goedlachs gezelschap laat ik graag aan de beoordeling van anderen over 😉

Bedankt voor de leuke en lekkere proeverij Scheldebrouwerij en Miss Publicity. Ik kijk nu al uit naar de volgende, ik heb de smaak te pakken!

 

Extra ProductInfo Ginnegapper 6

Ginnegapper is een uitgebalanceerde win-gin kruisbestuiving tussen een zelfverzekerd Belgisch blond bier en een scherpzinnige dry gin. Een samensmelting van kruidigheid, milde hoppigheid en onbescheiden volmondigheid. De botanicals en alcohol van de uitgesproken CATZ dry gin vloeien in harmonie samen met de body en moutigheid van het bier. Very ginteresting!

Inhoud flesje 33 cl

Alcoholpercentage 8,7 %

Koel bewaren/drinken: 5 – 7 graden

 

FOLLOW ME