NATASCHA BAKT – ZONDER SUIKER EN TARWE | NATASCHA VAN DER STELT | UITGEVERIJ ORLANDO

 

Presentatie

Kookboekenschrijfster, blogger en redacteur Natascha van der Stelt (1970) bracht in 2017 haar eerste bakboek Bakken met Haver uit. Na het grote succes is nu haar tweede bakboek een feit: Natascha Bakt – Zonder suiker en tarwe. Ze leerde als tiener al cake en appeltaart bakken van haar opa, die bakker was, en erfde zijn leerboeken en een deel van zijn bakkersgereedschap, waar ze vol liefde over vertelde tijdens de presentatie. Het eerste exemplaar reikte ze uit aan collega kookboekauteur Joke Boon.

 

 

Bakkerijtje

Haar boekpresentatie was in de Amsterdamse boekhandel van Noord, van haar echtgenoot Frank Reijgwart. Wat meteen opviel bij binnenkomst was de lange stelling met gebak, die deed denken aan de etalage van een gezellig bakkerijtje. Jacqueline Smit van uitgeverij Orlando vertelde over haar eerste ervaring met suikervrij gebak en de shock die haar tong onderging. Inmiddels is ze er helemaal aan gewend en geniet ze ervan, maar vond het toch wel verstandig om ons hierop te attenderen. Ik snapte na mijn eerste hap van een madeleine precies wat ze bedoelde, ik vertrok mijn gezicht ongewild in een grimas. Als ‘doorgewinterde’ zoetekauw en taartjesverslinder was het een stevige schok voor mijn verwende smaakpapillen die, ondanks dat ik stug doorproefde, flink bleven tegensputteren. Kwestie van wennen …

 

 

Gezondheid

Ik heb enorme bewondering voor de discipline van Natascha. Suikervrij eten vergt flink wat doorzettingsvermogen, of het nu vrijwillig is of noodzakelijkerwijs voor je gezondheid, zoals het geval bij Natascha. Gezondheidsproblemen deden haar ooit stoppen met snelverterende koolhydraten als suiker en tarwe, mét succes, want inmiddels is ze niet alleen klachtenvrij maar ook nog eens ‘jaloersmakend’ slank!

 

 

Overeenkomst

In dit boek staan meer dan 60 recepten van koek, cake, taart, brood en ander lekkers, variërend tussen typische Nederlandse (streek)gerechten tot all-time favourites zoals o.a. brownies en cantuccini’s, waarvan de laatstgenoemde op de cover te zien is. De gemeenschappelijke deler is het ontbreken van suiker, wat ze als alternatief heeft opgevangen door smaakmakers als vers fruit, kaneel, kokos, vanille en gedroogde abrikozen.

Q&A

Natascha heeft al vooruitgedacht door veelgestelde vragen en antwoorden (Q&A) in haar boek op te nemen. Indien je zelf nog vragen hebt kun je  contact met haar opnemen via het contactformulier op haar website www.nataschabakt.nl

Tevens is ze actief op FaceBook @bakkenmethaver én

Instagram @nataschakookt of @natascha_bakt

 

Natascha Bakt – Zonder suiker en tarwe | Natascha van der Stelt | Uitgeverij Orlando | €22,50

FOLLOW ME