Ik deel dit mooie recept uit Vis voor beginners met toestemming van Harold Pereira. Wellicht heb je net mijn verslag van de boekpresentatie en mijn review reeds gelezen. Zoniet, klik bij belangstelling hier

 

Recept Alphonso’s kabeljauw

 

Dit recept komt van Harold’s favoriete restaurant in Quarteira, Portugal. 4 personen – 40 minuten

Nodig

4 kabeljauwhaasjes van 150 gram elk

4 eetl. olijfolie

4 kleine tenen knoflook, fijngehakt

1 takje tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt

1 takje oregano, alleen de blaadjes, fijngehakt

1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes, fijngehakt

1 kg krieltjes met schil

1/2 bos worteltjes

200 g snijbonen

200 g bimi

150 g roomboter

Sap van 1/2 citroen

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Verdeel de kabeljauwhaasjes in vieren. Giet de olijfolie in een ovenschaal en voeg de knoflook, tijm, oregano, rozemarijn, zeezout en peper toe; meng goed. Wrijf de stukken vis in met het mengsel en leg ze in de ovenschaal. Bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.

Kook in de tussentijd de krieltjes 15 minuten in water met zout. Kook in een andere pan de worteltjes en snijbonen 10 minuten; voeg na 6 minuten de bimi toe. Giet de groenten af. Smelt de roomboter en meng het citroensap erdoor; giet het over de groenten.

Maak het bord mooi op zoals op de foto. Geniet van het gerecht, eventueel (zoals ik doe) met een lekker glaasje wijn naar eigen keuze erbij 😉

 

Shyama Culnair

 

 

Vis voor beginners – Mirjam van der Rijst – Harold Pereira – Martien Holzappel | Fontaine Uitgevers | ISBN 9789059560994 | Hardcover met kleurenfoto’s, 240 blz. | prijs €32,–

FOLLOW ME